Süper Lig 25. hafta panoraması

10.03.2020 - 00:01 | Son Güncellenme: 10.03.2020 - 12:08

Ajansspor her hafta olduğu gibi bu haftada Lig Panoraması yayınlıyor... Yazının içeriğinde, Süper Lig 25. haftanın ilk 11'i, en iyi oyuncusu, haftanın golü, maçın öyküsü, haftanın en kötüsü Seri, Galatasaray, Sivasspor, Ünal Karaman, Sumudica, Koita, Demba Ba'nın golü, Adem Ljajic'in golü,ve daha fazlası bulunuyor. Detaylar Haberimizde...

Süper Lig 25. hafta panoraması

Süper Lig 25. haftanın sonuna geldik. Zorlu maçların oynandığı, küme düşme hattının çabaları ve üst sıraların aralarında ki farkı açmaya çalışmalarının olduğu bir haftaya denk geldik.  Galatasaray, 8 maç üst üstte kazandığı bir serinin devamı için kendi evinde maç kaybetmeyen zorlu Sivasspor maçına çıktı. 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 2-1 öne geçen Galatasaray, Sivasspor’un penaltıdan bulduğu gol ile 2-2’lik sonuçla sahadan ayrıldı. Trabzonspor’un puan kaybettiği haftada iki takımın da 3 puan için çıktığı maçta beraberlik ile ayrıldılar.

İşte Ajansspor yazarlarından Ali Bozkurt’un hazırladığı 25. haftanın panoraması adlı çalışmamız sizinle…

 

  • Galatasaray'ın 8 maçlık galibiyet serisi sona erdi.
  • Başakşehir, en yakın rakibine 3 puan fark atarak lider oldu.
  • Sivasspor, iç sahada ilk kez1'den fazla gol yedi.
  • Falcao, Süper Lig'de ilk asistini yaptı. Radamel Falcao, Süper Lig'de çıktığı son üç deplasmanda da gol attı
  • Sofiane Feghouli, Galatasaray’daki 100. resmi maçına Sivasspor karşısında çıktı.
  • Beşiktaş, 13. haftadaki Kayserispor maçından bu yana ilk kez bir Süper Lig karşılaşmasının ilk yarısını önde tamamladı (11 maç).
  • Süper Lig'in son iki sezonunda Sivasspor forması giyen Emre Kılınç'tan (14) daha fazla gol atan tek yerli oyuncu Burak Yılmaz (27)
  • Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig’de en az şut çektiği (9) ve en düşük gol beklentisinde (0.43 xG) kaldığı iç saha maçını oynadı.
  • Süper Lig'de altı maçtır galibiyet alamayan Fenerbahçe (3B 3M), 2002/03'ten (9 maç) bu yana en uzun serisini yaşıyor.
  • Süper Lig'in son iki sezonunda 17 kırmızı kart gören Fenerbahçe (2018/19'da 9 & 2019/20'de 8), daha önceki dört sezonun toplamında aynı sayıda kırmızı kart görmüştü. 

Bu sezon Süper Lig ve Avrupa'nın beş büyük liginde iç saha yenilgisi almayan takımlar:

Sivasspor (13 maç)
Liverpool (15 maç)
Lazio (14 maç)
Valencia (14 maç)
Barcelona (14 maç)
Real Madrid (13 maç)
Borussia Dortmund (12 maç)
Juventus (12 maç)

HAFTANIN 11’İ

Haftanın Teknik Direktörü: Marius Sumudica

Lider Trabzonspor’u kendi evinde karşılayan Gaziantep FK, gösterdiği performansla herkesin beğenisi kazandı. Takımı bu maça hazırlayan Marius Sumudica, haftanın teknik direktörü olmaya hâk kazandı.

Haftanın oyuncusu: Koita

Maçta 85 dakika görev aldı. 1 gol, 1 asist katkısı sağladı.Takıma savunmalarda da yardıma koştu. Skor farka gitmesine rağmen maçtan kopmadı.%84 pas isabeti sağladı.3 gol pozisyonuna girdi. İkili mücadelelerde %60 kazandı. Kilit paslar da denemesi sağladı. Haftanın oyuncusu olması için her şeyi saha içinde yaptı.

Haftanın takımı: Gaziantep FK

Zorlu Trabzonspor karşısında oynadıkları oyun ile kazanmaya yönelik ataklarıyla haftanın takımı olmayı başardılar. Bu hafta zorluk derecesine göre en zor maçlardan birini yaşayan Gaziantep FK, oynadığı oyun ile haftanın en iyi takımı oldu. Trabzonspor, bu sezon Süper Lig'de topa en fazla sahip olduğu (%60.2) ancak rakip ceza sahasında topla en az buluştuğu (11) deplasman maçını oynadı

Haftanın Golü: Demba Ba

İzmir ekibi Göztepe'nin konuğu olan Başakşehir, deplasmanda 3-0 maçı kazandı. Maçın 40. dakikasında attığı muhteşem gol haftanın golü seçiyoruz. Adem Ljajic'in attığı gole nazaran Demba Ba'nın atığı vole bu haftaya damgasını vurdu. Sezonun en iyi golleri arasında da yer alacaktır.

Haftanın Hakemi: Ali Şansalan

Çaykur Rizespor – Aytemiz Alanyaspor maçını yöneten Ali Şansalan, haftanın en temiz maçını yönetti. Hakem hatası olarak gündeme gelen bir pozisyon olmadı. Tartışılan pozisyon sayısı ise diğer takımlara göre daha az oldu. Fazla düdüğüne başvurmayan Ali Şansalan, haftanın teknik direktörü olmayı başardı.

Haftanın Olayı: Çaykur Rizespor, asker kamuflajıyla sahaya çıktı.

İdlib şehitleri için ve kahraman ordumuza destek amaçlı, Çaykur Rizespor'un tüm futbolcuları  sahaya asker üniformasıyla çıktı. Ünal Karaman ve Hasan Kartal'da askeri üniforma ile yerlerini aldılar. Haftanın olayını olarak bu desteği seçiyoruz.

Haftanın Manşeti: Seri'yi Seri bitirdi!

HAFTANIN KÖTÜLERİ

Haftanın Takımı: Kayserispor

Küme düşme adına yavaş yavaş ilerliyorlar. Takım olarak kötü durumdalar ve bunu sahaya yansıtmaya devam ediyorlar. Mücadeleyi tamamen bırakmışlar. Kasımpaşa maçına da yansıttılar ve 5 gol yiyerek haftayı yenilgi ile kapattılar.

Haftanın Oyuncusu: Cristian Sapunaru

90 dakika sahada kaldı, ikili mücadele kazanamadı. Hava toplarında en kötü oyununu oynadı. Üstelik 3 faul yaptı. 6 top kaybı yaparak takımı adına en kötü oynayan oyuncuydu. Haftanın en verimsiz performansını gerçekleştirdi.

Senin için hazırladığımız haberler