Süper Lig tam 5 golcüyü tekrar şaha kaldırdı!

09.11.2015 - 12:23 | Son Güncellenme: 09.11.2015 - 12:23

Bu sezon Süper Lig’e kapağı atan forvetlerin çoğu düşüşe geçen kariyerlerini tekrar rayına oturttu. İşte Türkiye'de ilk sezonunu yaşayan forvetlerin gol analizleri..

AJANSSPOR- Yabancı sınırının esnetilmesiyle birlikte transferde eli kolu rahatlayan Süper Lig ekipleri, yaz döneminde kadrolarına kattıkları isimlerle büyük fark yarattı. Özellikle ligimize yeni katılan forvetler sanki yıllardır Türkiye’de oynuyormuş gibi bir görüntü sergiliyor.

Eto'o henüz bitmemiş!
Şu ana kadar bu isimlerden en çok gol atanı Antalyaspor’un Kamerunlusu Samuel Eto’o oldu. Daha ilk lig maçında İstanbul Başakşehir’e karşı 2 gol birden kaydeden 34 yaşındaki oyuncu, işini hala ciddiye aldığını gösterdi. Gollerini daha sonraki haftalarda da sıralamaya devam eden yıldız oyuncunun 11 hafta sonunda 9 golü bulunuyor. (107.9 dakikada bir gol)

Gomez demek gol demek!
Fiorentina döneminde yaşadığı sakatlıklarla “Acaba kariyeri düşüşe mi geçti?” sorularına maruz kalan Mario Gomez de halen ne kadar büyük bir golcü olduğunu gösterdi. Ligin ilk 2 haftasında oyuna sonradan dahil olan Alman golcü, üçüncü haftadan itibaren Cenk Tosun’un yüksek form grafiğine rağmen Şenol Güneş tarafından ilk 11’de tercih edildi. İlk önce dördüncü haftada Başakşehir ağlarına 2 gol birden kaydeden Gomez, şu ana kadar oynanan 11 maç sonunda 8 gole ulaştı. (101.75 dakikada bir gol)

Geç başladı, çabuk alıştı!
Bursaspor’un yeni transferi Tomas Necid de kariyeri düşüşe geçen bir başka isimdi. Adını o efsane CSKA Moskova takımında duyuran dev forvet, sonrasında Slavia Prag, Zwolle gibi takımlara kiralık olarak gönderildikten sonra bu sezon başında yeşil beyazlı ekibin kadrosuna dahil oldu ve tekrar eski günlerine döndü. Ligin ilk 3 haftasında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Çek golcü forma giydiği ilk 4 maçta rakip filelere tam 6 gol gönderdi. Son 4 haftada sadece Kasımpaşa ağlarını havalandırsa da toplamda 7 golle gol krallığı sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor. 92.6 dakikada bir gol ortalaması ve takımının gollerinin X'ini atarak en verimli golcü olarak göze çarpıyor.

Poldi 11'e abone!
Arsenal forması giydiği dönemde 90 dakika sahada kalmakta zorlanan Lukas Podolski, ligde bu sezon 6 maçta 90 dakika forma giydi. Genelde sol veya sağ kanatta forma giyen Alman yıldız, zaman zaman forveti ikileyebiliyor. Bu sezon 11 maçın tamamında forma giyerken attığı 5 golle, Burak Yılmaz ile birlikte Galatasaray’ın en golcü ismi konumunda. (183 dakikada bir gol)

Van Persie eski günlerini arıyor!
Van Persie için sezon pek de iyi geçmiyor. Sezonun ilk bölümünde yedek kalan Hollandalı yıldız, teknik direktörü Vitor Pereira ile ters düşmüş ve bu durum medyaya da yansımıştı. Olay daha sonra tatlıya bağlansa da bu sefer Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind, onu milli takıma almadığını açıkladı. Halen o bildiğimiz form grafiğinin oldukça uzağında olan Van Persie buna rağmen ligde 4 gole ulaşmış durumda. (140 dakikada bir gol)

Rodallega formda, N'Doye sessiz!
Akhisar Belediyespor, Gekas’ın ardından Rodallega hamlesiyle ne kadar isabetli bir transfer yaptığını gösterdi. Ligde beşinci sırada yer alan Ege temsilcisi, Rodallega’nın attığı 6 golle beklentilerin oldukça üzerinde ilerliyor. (143 dakikada bir gol) Yeni transferlerin arasında en formsuzu ise tartışmasız Dame N’Doye. Hull City’den büyük umutlarla transfer edilen Senegalli isim, henüz rakip fileleri havalandırmayı başaramayarak büyük hayal kırıklığı yarattı. 

İsim Maç sayısı Gol sayısı Dakika başına gol Takımın gollerine oranı
Samuel Eto'o 11 9 107.9 dakikada 1 gol 0.56
Mario Gomez 11 8 101.7 dakikada 1 gol 0.29 
Tomas Necid 8 7 92.6 dakikada 1 gol 0.58
Lukas Podolski 11 5 183 dakikada 1 gol 0.2
Hugo Rodallega 11 5 143 dakikada 1 gol 0.36
Robin van Persie 11 4 140 dakikada 1 gol 0.25
Dame N'Doye 9 0 564 dakika, golü yok 0

Süper Lig; kendini bulma merkezi!
Ligimize yeni katılan bu isimlerden Eto'o, Gomez, Podolski, Necid ve Rodallega düşüşe geçen kariyerlerinde tekrar ayağa kalkmayı başardılar. Chelsea, Everton ve Sampdoria macerasının ardından Türkiye'ye sadece para için geldiği düşünülen Eto'o parasının hakkını veriyor. 2014 Dünya Kupası kadrosunda yer alamayan Mario Gomez, bu hafta sonu Almanya'nın Fransa ve Hollanda ile oynayacağı maçlar için aday kadroya çağrıldı. Podolski rotasyon oyuncusundan tekrar lider oyuncu konumuna geldi. Necid tekrar Çek Cumhuriyeti milli takımına çağrılıyor. Rodallega milli takım konusunda pek şanslı olmasa da (önünde Falcao, Jackson Martinez, Carlos Bacca gibi isimler var) form durumuyla Kolombiya Teknik Direktörüne sinyali veriyor. 

2 isim istisna!
Ligimizin yeni golcüleri Van Persie ve N'doye ise yukarıda saydığımız 5 isim kadar şanslı değil. Özellikle büyük beklentilerle transfer edilen Van Persie, oyunuyla eleştiri oklarının bir numaralı hedefi. Saha içinde adeta yavaş çekim oynayan yıldız oyuncu tekrar eski günlerine dönmenin planlarını yapıyor. N'Doye için ise aslında sezon fena başlamamış, saha içindeki hareketliliğiyle, duran Cardozo'ya göre fark yaratmayı başarmıştı. Ama gol bulmayınca o da daha sonra yedeğe çekildi. 

 

Senin için hazırladığımız haberler