Süper Lig Oyuncu Değerleri Güncellendi! Kerem Artarken, Mesut Düştü

01.06.2022 - 20:17 | Son Güncellenme: 01.06.2022 - 20:54

Transfermarkt Süper Lig'de oyuncu değerlerini güncelledi. Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu'nun değeri artarken, Fenerbahçeli Mesut Özil'in ise düştü. İşte detaylar.

Süper Lig Oyuncu Değerleri Güncellendi! Kerem Artarken, Mesut Düştü

Transfermarkt, Süper Lig verilerinde güncellemeye gitti. Yapılan güncelleme sonunda oyuncu değerleri değişirken, bazı dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Trabzonspor ve İsmail Kartal'ın göreve gelmesi ile büyük çıkış yakalayarak, ligi 2. bitiren Fenerbahçe'nin futbolcuları güncellemeden olumlu etkilendi. Fakat güncelleme, sezon içi hedeflerinin uzağında kalan Beşiktaş ile Galatasaraylı oyunculara olumsuz yönde yansıdı.

Kerem, Altay'ı geçti, zirve değişmedi

Süper Lig'in en pahalı futbolcuları listesinde Uğurcan Çakır, 18 milyon Euroluk piyasa değeriyle zirvede yerini korurken, Galatasaray'da bireysel olarak çok iyi bir performans gösteren Kerem Aktürkoğlu ise 16.5 milyon Euro yeni değeriyle ligin en değerli 2. futbolcusu oldu. Fenerbahçeli file bekçisi Altay Bayındır ise 16 milyon Euro ile 3. sırada yer aldı.

Min-Jae'den müthiş çıkış!

Sezon başında Çin'in BJ Guoan takımından, 3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olan Kim Min-Jae'nin piyasa değeri 2 milyon Euro'ydu. Sezon içinde çizdiği başarılı grafik ile dikkat çeken Güney Koreli, Transfermarkt'deki güncel piyasa değerini tam 12 milyon Euro artırdı.

 

Böylece genç stoper, 14 milyon Euroluk değeri ile takımının 3. Süper Lig'in ise 5. en değerli oyuncusu oldu.

Arda Güler'in yıldızı parlıyor

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler değerini katlayan oyuncular arasında yer aldı. Transfermarkt'in Mart ayı güncellemesinde değeri, 750 bin Euro'dan 2.2 milyon Euro'ya çıkan 17 yaşındaki oyuncu, yapılan son güncelleme ile 6 milyon Euro'ya yükseldi.

Mesut Özil'de düşüş devam etti

Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan Mesut Özil'in düşüşü, Transfermarkt verilerinde de devam etti. Yıldız futbolcunun Mart ayındaki 3 milyon Euro'luk piyasa değer, son güncelleme ile 1.8 milyon Euro'ya geriledi.

Pjanic'te büyük düşüş

Beşiktaş'ta Ersin Destanoğlu ve Michy Batshuayi'nin değeri sabit kalırken Cyle Larin ve Miralem Pjanic'in piyasa değerlerinde düşüş görüldü. Siyah beyazlılara transfer olmadan önce 20 milyon Euro piyasa değeri olan Boşnak oyuncunun yeni değeri 9.50 milyon Euro olarak belirlendi.

İlgini Çekebilir
Süper Lig'in yayıncısı belli oldu! İşte ödenecek rakam
Habere Git

Süper Lig'in en değerli 10 oyuncusu

Transfermarkt verilerine göre Spor Toto Süper Lig'in en değerli 10 oyuncusu şu şekilde sıralandı:

  1. Uğurcan Çakır (Trabzonspor) - 18 milyon Euro
  2. Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray) - 16.5 milyon Euro
  3. Altay Bayındır (Fenerbahçe) - 16 milyon Euro
  4. Diego Rossi (Fenerbahçe) - 14.5 milyon Euro
  5. Kim Min-Jae (Fenerbahçe) - 14 milyon Euro
  6. Marcao (Galatasaray) - 14 milyon Euro
  7. Attila Szalai (Fenerbahçe) - 12 milyon Euro
  8. Victor Nelsson (Galatasaray) - 12 milyon Euro
  9. Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe) - 10.5 milyon Euro
  10. Abdülkadir Ömür (Trabzonspor) - 10.5 milyon Euro
Senin için hazırladığımız haberler