Süper Lig'de kadro dışı! O isim...

14.11.2018 - 16:01 | Son Güncellenme: 14.11.2018 - 19:01

Süper Lig'de kadro dışı olayları iyice tavan yapmış durumda. Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak haberlerinin mürekkebi kurumadan Tolgay Arslan da benzer bir cezaya çarptırıldı. Biz de bu sezon Süper Lig'de yaşanan kadro dışı olaylarını derledik.

Süper Lig'de kadro dışı! O isim...

Beşiktaş'ın önemli oyuncularından Tolgay Arslan takım içindeki disiplinsiz davranışları nedeniyle süresiz kadro dışı bırakıldı.

Bu kararın perde arkasında Başakşehir ile oynanan maçın devre arasında yemek yerken görülmesi ve alacaklarının ödenmemesi nedeniyle TFF'ye başvurması olduğu iddia ediliyor. 

Ancak Tolgay'ın durumu Süper Lig'de ilk değil. İşte bu sezon takımlarımızda yaşanan kadro dışı olayları. 

Fenerbahçe'de 3 kadro dışı!

Sezona istenen sonuçları alamadan başlayan Fenerbahçe'de başkan Ali Koç; Volkan Demirel, Nabil Dirar ve Aatif'ın kadro dışı bırakıldığını açıklamıştı.

Koç'un açıklamalarına göre Volkan önce o dönem yardımcı antrenör olan Erwin Koeman'ın üzerine yürüdü. Ayrıca kendisi ve Semih Özsoy'a saygısızlık yaptı.

Aatif ve Dirar'ın ise disiplinsizlik, ciddiyetsizlik ve vurdumduymaz tavırlar nedeniyle kadro dışı bırakıldıkları belirtilmişti.

Trabzonspor'da radikal kararlar!

Yeni Malatyaspor'a 5-0 kaybeden Trabzonspor'da da radikal kararlar alındı.

Bursaspor maçında oyundan çıkarken tribüne ve teknik ekibe sinirlenen Burak Yılmaz, Yeni Malatya maçının ardından kadro dışı bırakıldı. 

Kaptan Onur Kıvrak da yine yönetim kurulunun oy birliğiyle süresiz kadro dışı bırakıldı. Deneyimli eldivenin kaptanlığı da elinden alındı. 

Kırmızıyı gördü, kadro dışı kaldı!

4 Kasım'da Ankaragücü'ne 3-1 kaybeden Kayserispor'da Kana-Bıyık o maçta kırmızı kart görmüştü. Sarı kırmızılı ekip daha sonra yaptığı açıklamada Kamerunlu oyuncunun kadro dışı bırakıldığını duyurdu. 

Affedildiler ama...

Bursaspor, 1 Ekim'de yaptığı açıklamada Yusuf Erdoğan ve Furkan Soyalp'in 3 hafta süreyle kadro dışı bırakıldığını bildirmişti. 

Yusuf o sürecin ardından sadece bir kez kadroya girdi, hiç süre almadı. Furkan da sadece Alanyaspor maçında 16 dakika oynadı. İkili son iki maçın (Trabzonspor ve Kasımpaşa) kadrolarına alınmadı. 

Sözleşmesi feshedildi!

Sezona Alanyaspor'da başlayan Emre Güral disiplinsiz tavırları nedeniyle kadro dışı bırakılmış ve 11 Ekim'de sözleşmesi feshedilmişti. 

Benzia'ya tek maçlık ceza!

Galatasaray maçı sonrası teknik ekip aleyhine küfürlü bir paylaşım yapan Yassine Benzia, ceza olarak Anderlecht maçının kadrosuna alınmamıştı. Ancak Cezayirli oyuncu Alanyaspor maçıyla birlikte formasına kavuştu.

Tarık Çamdal'a geri dönüş yolu kapalı!

Sezon başı çalışmalarına takımla birlikte başlayan Tarık Çamdal, gelen tekliflere rağmen ayrılmayınca kulüp tarafından kadro dışı bırakıldı. 

Sözleşmesi feshedildi, Fenerbahçe'ye gitti!

Sezon başında sakat olduğunu söyleyerek idmanlara çıkmayan Tolga Ciğerci, bir önceki sezondan Fatih Terim'in gözünden düşmüştü. Kadroya girmesi beklenmeyen milli futbolcunun sözleşmesi feshedilmişti. Tolga daha sonra Fenerbahçe'ye imza atmıştı. 

Ozan Tufan yine gözden düştü!

Ozan Tufan sezona A takımla başladı. 7 Ağustos'taki Benfica maçının kadrosunda yer aldı ancak daha sonra U21 takımına gönderildi. 

Kameni'ye yabancı sınırı engeli!

Carlos Kameni bu sezon ilk 5 resmi maçın kadrosunda yer aldı ancak hiç süre almadı. Sonrasında yabancı kontenjanı nedeniyle lisans çıkarılmadı. Ancak son gelen haberlere göre ikinci yarıyla birlikte tekrar kadroya geri dönebilir.

Geçen sezondan bu yana değişen bir şey yok!

Sezonun ilk maçında Başakşehir'e karşı 90 dakika oynayan Mustafa Akbaş daha sonra teknik heyet raporu doğrultusunda kadroya alınmamıştı. Ancak sonrasında üç resmi maçta süre aldı. 28 yaşındaki oyuncu geçen sezon da kadro dışı bırakılmıştı.

Olcay'a tek maçlık ceza!

Kasımpaşa maçı öncesi son idmanda Ünal Karaman'la tartışan Olcay Şahan kadroya alınmamıştı. Milli futbolcu, bir sonraki Akhisarspor maçıyla formasına kavuştu. 

FIFA şikayetinin cezası bir maç!

Bordo mavili ekibin bir diğer futbolcusu Juraj Kucka, alacakları nedeniyle kulübü FIFA'ya şikayet etmiş ve sadece Kasımpaşa maçının kadrosuna alınmamıştı.

Göztepe'nin kararı kesin!

Göztepe'de sezon başı Rotman ve Scarione hazırlık kampı kadrosuna alınmamışlardı. Scarione henüz hiçbir maçta forma giymezken Rotman Kayserispor'un yolunu tuttu.

BB Erzurumspor önlemini erken aldı!

Süper Lig'in yeni ekibi BB Erzurumspor'da sezon başı Mert Nobre ve Burhan Eşer krizi yaşanmış. İkili kadro dışı bırakıldıktan sonra sözleşmeleri de feshedilmişti. 

AJANSSPOR ARAŞTIRMA

Senin için hazırladığımız haberler