Süper Lig'in en heyecanlı yerinde yaprak dökümü

22.04.2021 - 22:06 | Son Güncellenme: 23.04.2021 - 15:59

Süper Lig'in bitimine 5 müsabaka kala ligin alt ve üst sıra ekipleri ayrılık haberleriyle sarsılıyor. Demba Ba, Al Kabir ve Atif Chahechouhe bu ayrılıkların sadece birkaçı. İşte detaylar...

Süper Lig'in en heyecanlı yerinde yaprak dökümü

AJANSSPOR - HABER

Ligin alt ve üst sıra ekiplerinde kopuş resmen başladı. Bitime 5 hafta kala peş peşe ayrılık haberleri yankılanıyor. BB Erzurumspor 3, Trabzonspor 1, Başakşehir 1 ve Kayserispor 1 futbolcusu ile çıkmaza girdi. Bu ayrlıkların en şaşırtıcı olanı Başakşehir cephesinde yaşandı. Başakşehir'in yıldız oyuncusu Demba Ba, çok konuşulacak biçimde kulüple olan ilişiğini kesti.

 

Süper Lig'in bitimine 5 maç kala BB Erzurumspor Aatif Chahechouhe, El Kabir ve Da Costa ile Başakşehir Demba Ba ile yolları ayırırken; Kayserispor'da Sapunaru, Trabzonspor'da Abdülkadir Parmak kadro dışı bırakıldı. 

Erzurumspor'da 3 ayrılık...

Süper Lig ekibi BB Erzurumspor'da Manuel da Costa, Aatif Chahechouhe ve El Kabir ile yollar ayrıldı. 

 

Mavi-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Teknik heyetimizin talebi doğrultusunda futbol takımımızdan Manuel da Costa, Aatif Chahechouhe, ve El Kabir ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Kendilerine bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.


 

3 futbolcuyla neden yol ayrımına gelindi?

Süper Lig’in 34. haftasında Beşiktaş’a 4-2 yenilen BB Erzurumspor’da bu 3 futbolcu kadro dışı bırakılmış, teknik direktörü Yılmaz Vural bu gelişmeyi Ajansspor'a doğrulamıştı. Kadro dışı kararının ardından deneyimli stoper Manuel Da Costa da takımda kalmak istemediğini yönetime ileterek karara tepki göstermişti. 

 

Vural’ın bu futbolcuları kadro dışı bırakmasının sebebi ise söz konusu isimlerin disiplinsiz davranışları ve performansları olduğu belirtilmişti. 

Aatif, Kabir ve Da Costa'nın Erzurumspor'a katkısı

BB Erzurumspor ile yol ayrımına gelen Manuel Da Costa, Aatif ve El Kabir'in bu sezonki performansları şu şekilde;

  • Manuel da Costa: 14 maç 2 gol
  • Aatif: 31 maç 4 gol 2 asist
  • El Kabir: 11 maç

Erzurumspor 34 puanla ligde 19. sırada bulunuyor.

Aykut Kocaman "Benim tercihim" dedi, Demba Ba "fermuar" çekti

Süper Lig'de küme potasından kurtulma mücadelesi veren Başakşehir Futbol Kulübü, yıldız golcüsü Demba Ba ile yol ayrımına gitti. TRT Spor'un haberine göre turuncu - lacivertliler Senagalli oyuncunun sezon sonunda bitecek sözleşmesini feshetti.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, geçtiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında herhangi bir sakatlığı ya da cezası bulunmayan Demba Ba’yı maç kadrosuna almamıştı. Sakatlığı olmayan Senegalli futbolcunun sarı-lacivertliler karşısında yer alamamasına ilişkin Kocaman, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, 'Benim tercihim' ifadelerini kullandı. Ancak bazı futbolseverler Demba Ba'nın neden oynatılmadığını anlamadıklarını belirten paylaşımlarda bulunmuşlardı.  

Öte yandan Demba Ba'dan akşam saatlerinde ilginç bir hamle daha geldi. Senegalli futbolcu, sosyal medya hesabının profil fotoğrafına, ağzına fermuar çekilmiş bir görüntü koydu. 

 

Bu sezon 37 maçta forma giyen 35 yaşındaki oyuncu Demba Ba, 9 gol attı, 3 asistliik performans sergiledi. Başakşehir Futbol Kulübü, 36 puanla 17. sırada bulunuyor.

Trabzon'da Abdülkadir Parmak kadro dışı kaldı!

Trabzonspor'da flaş bir gelişme yaşandı. A Spor'un haberine göre, Karadeniz ekibinde Abdulkadir Parmak, teknik direktör Abdullah Avcı'nın talebi doğrultusunda disiplinsiz hareketleri nedeniyle kadro dışı bırakıldı.

 

Sabah gazetesinden Yunus Emre Sel, "Bu akşam yapılan idmana Abdulkadir Parmak dahil edilmedi. Yönetimin akşam saatlerinde resmi açıklama yapması bekleniyor. Abdulkadir Parmak'ın Galatasaray maçında oyuna girmek istemediği iddia edildi" ifadeleriyle haberi duyurdu.

Avcı'dan Parmak'a veto

Öte yandan Trabzonspor'un teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde, saat 16.00'da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan antrenmanına Abdulkadir Parmak'ın alınmadığı bildirildi. Kadro dışı talebinin sahibi Avcı'nın bordo mavili yönetime bu yönde bir rapor sunduğu da ifade edildi. 

26 yaşındaki orta saha oyuncusu Abdülkadir Parmak, bu sezon 28 maçta forma şansı bulurken gol veya asist katkısında bulunamadı. Trabzonspor 60 puanla 4. sırada yer alıyor.

Hamzaoğlu "Düşünmüyorum" dedi, Sapunaru dışarıda kaldı

Kayserispor 3 sezondur formasını giyen ve takım kaptanları arasında yer alan Cristian Sapunaru kadro dışı bırakıldı. Süper Lig’in 37. haftasında Beşiktaş ile karşılaşacak sarı kırmızılı ekipte alınan bu kararı Rumen oyuncu kendisi duyurdu.
 

Sapunaru sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun gelecek planlarında olmadığını kendisine ilettiğini belirtti. Teknik ekibin kararına saygı duyduğunu belirten 37 yaşındaki savunma oyuncusu şu ifadeleri kullandı...

"Teşekkür etmek istedim..."

"Bu 3 buçuk yıl için teşekkür etmek istedim, burada kendimi evimde hissettim, kariyerimin güzel bir dönemiydi ve bana sunduğun tüm sevgi ve desteği takdir ediyorum! Hala 1 yıllık kontratım olduğunu biliyorum ama gelecekte ne olacağını kimse bilmiyor.. Kayserispor'un kaptanı olmaktan (kısa bir süre için bile olsa) ve tüm bu süreçte harika takım arkadaşlarına sahip olmaktan onur duydum!"

Cristian Sapunaru, bu sezon Kayserispor'la 25 resmi müsabakaya çıkarken, gol veya asist yapamadı. Kayserispor 35 puanla 18. sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler