Süper Lig'in en skorer Türk'ü: Adem Büyük

14.05.2021 - 12:23 | Son Güncellenme: 14.05.2021 - 12:37

Yeni Malatyaspor'un sezon başında Galatasaray'dan kadrosuna kattığı Adem Büyük, bu yıl attığı gollerle takımının can suyu oldu. İşte detaylar...

Süper Lig'in en skorer Türk'ü: Adem Büyük

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de sezon finaline sadece 1 müsabaka kaldı.. Yeni Malatyaspor, sezonun son maçı için İstanbul'a gidiyor. Galatasaray deplasmanında Doğu Anadolu ekibinin gol silahı Adem Büyük olacak. Büyük, bu yıl attığı gollerle takımını ipten almayı başardı. Ayrıca, 16 golle Süper Lig'in en golcü Türk'ü konumunda.

Muhammet Demir'i geçti

Gol krallığı listesinde, Boupendza; Larin ve Diouf'un gerisinde; 16 golle 4. sırada yer alan Adem Büyük, 15 gollü Muhammet Demir'i geride bıraktı. Süper Lig'de Adem Büyük ve Muhammet Demir'den sonra en çok skora katkı sağlayan Türk oyuncu, 9 golüyle Göztepeli Halil Akbunar. 

6 kez takımını kurtardı, 6 kez maçın adamı seçildi

Adem Büyük, bu sezon 36 maça çıkarken; 16 gol, 3 asistlik performansıyla yıldızlaştı. 6 kez maçın adamı seçilen 33 yaşındaki oyuncu, 6 maçta attığı gollerle takımını mağlup olmaktan kurtardı. Büyük'ün skor katkısındaki payı, penaltı kullanmadaki kabiliyetiyle de ilişkili. 

 

16 gol attı, 9'u penaltıdan

Bir futbol sahasının tümünün en kritik noktası, elbette ki penaltı atışının kullanıldığı, beyaz kireç nokta yani penaltı noktasıdır. Süper Lig’de 40 hafta geride kalırken Ligde en çok golü bulunan yerli futbolcu 16 golle Yeni Malatyasporlu Adem Büyük oldu. 33 yaşındaki futbolcu, 16 golün 9'unu penaltıdan attı.

Senin için hazırladığımız haberler