Suudi Arabistan GP'de kazanan belli oldu! Oliver Bearman şov yaptı...

09.03.2024 - 21:23 | Son Güncellenme: 09.03.2024 - 21:41

Formula 1'de yeni sezonun 2. yarışı Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlendi. Max Verstappen, damalı bayrağı en önde gören pilot oldu. İşte detaylar.

Suudi Arabistan GP'de kazanan belli oldu! Oliver Bearman şov yaptı...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'in 2. durağı Suudi Arabistan oldu. Cidde'de düzenlenen yarışta kazanan Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen oldu. Verstappen'e podyumda eşlik eden pilotlar ise Sergio Perez ve Charles Leclerc oldu. Verstappen en yakın rakibine 8 saniyelik fark attı. Hollandalı pilot ayrıca Cidde'deki 2. galibiyetini alarak bu pistte en fazla yarış kazanan pilot oldu.

İlk 7 turda iki pilot yarış dışı kaldı

Suudi Arabistan GP başlar başlamaz Alpine pilotu Pierre Gasly, aracında yaşadığı mekanik arıza nedeniyle ilk turu bitiremeden yarış dışı kaldı. 7. turda ise Aston Martin pilotu Lance Stroll, bariyerlere çarptı ve sarı bayraklar eşliğinde yarış dışı kaldı. Sarı bayraklardan sonra piste güvenlik aracı girdi.

Hamilton çaylak pilotun arkasında kaldı

Mercedes'in 38 yaşındaki pilotu Lewis Hamilton, 35 turda piste girmedi. Daha sonra piste giren Britanyalı, yarışta en hızlı turu atan pilot olmayı başaracakken son turda Charles Leclerc, Hamilton'a göre daha hızlı bir tur attı. Lewis Hamilton yarışı 9. sırada tamamladı. George Russell ise 6. sırada yer aldı.

Ferrari yine podyumu gördü

Geçen haftaki yarışta Carlos Sainz ile podyumu gören Ferrari, bu sefer Charles Leclerc ile podyumu gördü. Monakolu pilot yarışı 3. sırada tamamladı. Carlos Sainz'ın apandisit ameliyatı sebebiyle yarışmadığı hafta da Formula 1 kariyerine başlayan Oliver Bearman ise yarışı 7. sırada tamamladı ve ilk yarışında hanesine puan yazdırdı. Ayrıca, Lando Norris ve Lewis Hamilton gibi pilotları da geride bıraktı.

Günün pilotu Oliver Bearman

Suudi Arabistan GP'ye 11. sırada başlayan Oliver Bearman, yarışı 7. sırada tamamladı. Formula 1 tarihinin en genç 3. pilotu olan Bearman, Formula 1 severlere tarafından açık ara farkla günün pilotu seçildi.

McLaren Piastri ile podyuma yaklaştı

McLaren'da Oscar Piastri, yarışta güçlü bir performans sergiledi ve 4. sırada yarışı tamamladı. Takım arkadaşı Lando Norris, yavaş bir pitstopla arka sıralara düştü ve 8. sırada damalı bayrağı gördü.

Aston Martin Alonso ile puan aldı

Lance Stroll'ün 7. turda bariyerlere çarpmasından sonra tek pilotla yarışa devam eden Aston Martin, 42 yaşındaki İspanyol pilot Fernando Alonso ile puan almayı başardı. Alonso Suudi Arabistan GP'de 5. sırada yer aldı.

Suudi Arabistan GP yarış sonucu

İşte Suudi Arabistan GP'de yarış sonuçları:

1. Max Verstappen (Red Bull)

2. Sergio Perez (Red Bull)

3. Charles Leclerc (Ferrari)

4. Oscar Piastri (McLaren)

5. Fernando Alonso (Aston Martin)

6. George Russell (Mercedes)

7. Oliver Bearman (Ferrari)

8. Lando Norris (McLaren)

9. Lewis Hamilton (Mercedes)

10. Nico Hulkenberg (Haas)

11. Alexander Albon (Williams)

12. Kevin Magnussen (Haas)

13. Esteban Ocon (Alpine)

14. Yuki Stunoda (RB)

15. Logan Sargeant (Williams)

16. Daniel Ricciardo (RB)

17. Valtteri Bottas (Kick Sauber)

18. Guanyu Zhou (Kick Sauber)

DNF: Lance Stroll (Aston Martin)

DNF: Pierre Gasly (Alpine)

Senin için hazırladığımız haberler