Suudi Arabistan GP'de Max Verstappen'den büyük tepki

05.12.2021 - 23:48 | Son Güncellenme: 05.12.2021 - 23:59

Son dakika Formula 1 haberleri... Suudi Arabistan'da kaos dolu bir yarış geçiren Max Verstappen, podyuma katılamadı.

Suudi Arabistan GP'de Max Verstappen'den büyük tepki

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 Suudi Arabistan GP'sinde Lewis Hamilton birinci oldu. Bu sonuç ile birlikte iki şampiyon adayı Hamilton (Mercedes) ve Verstappen (Redbull), sezonun son yarışına eşit puanda çıkacak.

Yarışın 38. turunda şampiyonluk için başa baş mücadele eden Hamilton ile Verstappen çarpıştı. Lewis Hamilton, Max Verstappen'in ikinci bitirdiği Suudi Arabistan GP'sini kazandı ve şampiyonluk sezonun son yarışına kaldı.

Hamilton, Verstappen’i suçladı

Yarışın sonlarına doğru Hamilton, Verstappen’e arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle Hamilton’un aracının ön kanadı kırıldı. Kazanın hemen ardından Lewis Hamilton yaptığı anonsta “O tam bir çılgın! Önümde fren testi yaptı!” ifadelerini kullandı.

Max Verstappen’e beş saniye ceza verildi

Max Verstappen’e pist sınırlarını ihlal edip kendine avantaj sağladığı için beş saniye ceza verildi. Lewis Hamilton, hasarlı ön kanadıyla yarıştaki en hızlı turu attı. Hamilton, Verstappen’i 43. turda pist üzerinde geçip yarışın liderliğine oturdu.

Verstappen, podyumu terk etti

Yarış sonrası oldukça üzgün olan Verstappen, podyumda kutlamaya katılmayarak alanı terk etti. Olay sonrası Verstappen "Podyumda şampanya yoktu. Kutlamak eğlenceli olmazdı." ifadelerini kullandı.

"Şampiyonluk Abu Dhabi'de belli olacak"

Hamilton'la yaşadığı tartışmalı olay için ise Verstappen  "Yavaşladım. Onun geçmesine izin vermek istedim, bu yüzden pist üstünde sağa doğru yaklaştım ancak o geçmek istemedi ve ardından evet, temas yaşadık. Gerçekten orada ne olduğunu bilmiyorum. Şampiyonluk Abu Dhabi'de belli olacak. Umarım, orada iyi bir hafta sonu geçirebiliriz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler