İtalya Milli Takımı'ndan ayrıldı! Rota Arabistan

13.08.2023 - 17:50 | Son Güncellenme: 13.08.2023 - 18:13

Roberto Mancini, 2026 sonuna kadar İtalya Milli Takımı ile sözleşmesi olmasına rağmen istifa etti. Tecrübeli teknik adamın yeni durağı Arabistan.

İtalya Milli Takımı'ndan ayrıldı! Rota Arabistan

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Roberto Mancini, Euro 2024'ün başlamasına 10 ay kala görevinden istifa etti. 

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), yeni teknik direktör adayları için araştırmalara başlarken; Roberto Mancini'nin yeni adresinin Suudi Arabistan olacağı iddia edildi. 

Mancini'nin rotası Suudi Arabistan

Suudi Arabistan'da yayımlanan Ariyadhiah gazetesinin haberine göre; İtalya Milli Takımı'ndan ayrılan Roberto Mancini, Suudi Arabistan Milli Takımı ile 3 yıllık sözleşme konusunda anlaşma sağladı.

Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı'nda Fransız teknik direktör Herve Renard geçen Mart ayında istifa etmişti. O dönem Fenerbahçe'de görevde olan Jorge Jesus ismi, Arabistan Milli Takımı ile anılmıştı. 

Mancini'nin İtalya Milli Takımı istatistikleri

İtalya Milli Takımı'nın başında 61 maça çıkan Roberto Mancini 39 galibiyet, 9 yenilgi ve 13 beraberlik aldı. İtalya Milli Takımı, Mancini ile maç başına 2.13 puan ortalaması yakaladı.

Fatih Terim'in yerine Fiorentina'da teknik direktör

Futbola Bologna'da başlayan 58 yaşındaki teknik adam, daha sonra Sampdoria, Lazio ve kısa bir süre Leicester City formaları giydi. 

Roberto Mancini, 2001 Şubat'ında görevden ayrılan teknik direktör Fatih Terim'in yerine göreve başladı. Aynı sezon Mor Menekşeler ile Lig Kupası'nı kazanan Mancini, takımın yaşadığı mali sorunlar nedeniyle ertesi yıl görevinden ayrıldı. 

Mancini'nin yolu Galatasaray ile kesişti

Fiorentina sonrası Lazio'nun başına geçen Mancini, Inter'le üç yıl üst üste lig şampiyonluğu sevinci yaşadı.

İngiltere Premier Ligi'nde Manchester City'yi 44 yıl sonra şampiyonluğa taşıyan Mancini, 2013-14 sezonunda da Galatasaray'ı çalıştırdı.

Sarı Kırmızılılar ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Mancini, sezonu Fenerbahçe'nin arkasında 2. bitirdi. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmaya hak kazansa da Mancini ile Sarı Kırmızılılar'ın yolları ayrıldı. 

İlgini Çekebilir
Ronaldo duble yaptı, kupa Al Nassr'ın müzesine gitti
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler