Arabistan'dan Süper Kupa ve Türkiye Kupası'na 100 milyon Euro

03.11.2023 - 11:57 | Son Güncellenme: 03.11.2023 - 13:45

Suudi Arabistan, Süper Kupa ve Ziraat Türkiye Kupası'na 10 yıl ev sahipliği için TFF'ye 100 milyon Euro önerdi. Ama kupa için bir de şart öne sürüldü.

Arabistan'dan Süper Kupa ve Türkiye Kupası'na 100 milyon Euro

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa'ya Suudi Arabistan ev sahipliği yapacak. Suudiler, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bir teklifte daha bulundu.  

Suudiler'den TFF'ye 10 yıllık teklif

Fanatik gazetesi yazarlarından Umut Eken'in haberine göre Suudi Arabistan, Süper Kupa ve Ziraat Türkiye Kupası'nın 10 yıl boyunca kendi topraklarında düzenlemek için 100 milyon Euro'luk teklifte bulundu. 

3 gün sürecek dörtlü final

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 30 Aralık'ta oynanacak olan Süper Kupa finaline ev sahipliği yapacak olan Suudi Arabistan, iş birliğini genişletme kararı aldı. Ziraat Türkiye Kupası'nı da isteyen Araplar, buna karşın format değişikliği de istedi. Eleme usulü ilerleyen Ziraat Türkiye Kupasın'da dörtlü final isteyen Suudiler böylece 3 günlük bir kupa organizasyonu talep etti. 

İlgini Çekebilir
TFF'den Passolig açıklaması
Habere Git

Kazananlar final kaybedenler üçüncülük maçı

Kupada son dörde kalan kulüpler ikişer eşleşecek. Maçlarını kazananlar finalde karşıya karşıya gelecek. Kaybedenlerse üçüncülük maçı oynayacak. 

Para dereceye göre pay edilecek

Organizasyon masraflarını da üstlenecek olan Suudi Arabistan'ın vereceği ödül parası ise iki kupa arasında eşit olarak bölünecek. Daha sonra da elde edilen derecelere göre kulüplere pay edilecek.  TFF, maddi gelirin yanı sıra kulüplerin vitrine çıkması için de teklife olumlu buldu.

İki kupa için yıllık toplam 10 milyon Euro

İki kupa için verilmesi planlanan 100 milyon Euro 10 yıl için. Yani yıllık iki kupaya ödenecek para 10 milyon Euro. 5 milyon Euro Süper Kupa finalistlerine 5 milyon Euro ise Ziraat Türkiye Kupası'nda dörtlü finale kalan ekiplere dağıtılacak.

İlgini Çekebilir
Çebi adaylık için tarih verdi
Habere Git

Büyükekşi 6 yılı opsiyonlu istiyor

Eken'in haberine göre TFF, Suudiler'in teklifine henüz net bir yanıt vermedi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 10 yıllık teklifin sadece kendi görev süresine tekabül eden 4 yılına imza atmak, 6 yılını ise opisyonlu olarak anlaşmaya koymayı istiyor. TFF Başkanlığı'nı 4 yılı dolunca bırakacağını açıklayan Büyükekşi, yeni yönetime de seçenek bırakmaktan yana. 

TFF teklifi Kulüpler Birliği'ne götürecek

TFF Başkanı Büyükekşi, gelen bu teklifi Kulüpler Birliği Vakfı'na da taşıyarak kulüp başkanlarının da mutabakatını isteyecek. Çıkacak nihai karara göre  Suudi Arabistan'a resmi yanıt verilecek. 

İspanyollar'a tek kupadan yıllık 40 milyon Euro

Suudi Arabistan 2019 yılında İspanya Futbol Federasyonu ile de Süper Kupa için 3 yıllık anlaşma yapmıştı. Suudiler toplam 120 milyon Euro ödedi. Yani bir kupa için yıllık 40 milyon Euro önerdi. Biz ise eğer onaylanırsa iki kupa için yıllık 10 milyon Euro alacağız.
İspanya, geçen günlerde Suudiler ile yeni bir anlaşma yaptı. Buna göre İspanya Süper Kupası, dörtlü final şeklinde 10-14 Ocak 2024 tarihinde Riyad'ta oynanacak. Yıllık 30 milyon Euro olduğu belirtilen anlaşmanın 2029'a kadar devam etmesinin planlandığı kaydediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler