Suudiler'den FOX TV muhabiri ve kameramanına müdahale!

30.12.2023 - 00:26 | Son Güncellenme: 30.12.2023 - 00:38

Fenerbahçe ve Galatasaray kafilesini havalimanında bekleyen FOX TV muhabir ve kameramanı Suudi yetkililer tarafından canlı yayında müdahale edildi. Detaylar.

Suudiler'den FOX TV muhabiri ve kameramanına müdahale!

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe, bugün Turkcell Süper Kupa Finali'nde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da TSİ 20.45’te kozlarını paylaşacaktı. 

Atatürk tişörtleri ve pankartlarına izin verilmedi

Ancak Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmaya çıkmasına Suudili yetkililerin izin vermemesinden dolayı iki kulüp mücadeleyi oynamama kararı aldı. 

Galatasaray ve Fenerbahçe kafilesi yola çıktı

Süper Kupa'nın iptal edilmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe kafilesi Türkiye'ye doğru yola çıktı. İki kulübün geç saatlerde İstanbul'da olması bekleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ve Fenerbahçe de ortak bir açıklama yaparak, Turkcell Süper Kupa'nın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

İlgini Çekebilir
Flaş | TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi istifa etti!
Habere Git

FOX TV muhabiri ve kameramanına müdahale

Öte yandan Fenerbahçe ve Galatasaray kafilesini havalimanında bekleyen FOX TV muhabiri ve kameramanına Suudi yetkililer tarafından canlı yayında müdahale edildi.

FOX TV'den Elvan Arat'ın aktardığı bilgilere göre, Suudi yetkililer havaalanında FOX TV muhabiri ve kameranına canlı yayında müdahale etti ve haber verme hürriyetini kısıtladılar.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi fenalaştı! Ambulans çağırıldı
Habere Git

"Polis arabasına götürüyorlar şu an"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan FOX TV muhabiri Elvan Arat, "Şu an burada büyük bir güçlük çıkarıyorlar, o yüzden de burada yayına son vermek zorundayız. Hatta bizi polis arabasına götürüyorlar şu an. Suudi yetkililer bize izin vermiyor" dedi. 

"Kamerayı kırmaya çalıştılar"

Arat, "Şu an güvendeyiz. Otopark yolundan yürüyoruz. Çok büyük güçlük çıkardılar, kamerayı kırmaya çalıştılar. Bu agresifliği anlayamadık. Burada Türk heyeti geldi, Fenerbahçeliler geldi, gazeteciler geldi ama burada bize çok büyük güçlük çıkardılar. Hatta polis arabasına götürmeye çalıştılar. Son anda Fenerbahçe kafilesinin güvenlik görevlileri gelip yardımcı oldu. 

"Futbolcular uçaklarına binemediler. Burada bekliyorlar"

Buradaki tansiyon oldukça yüksek. İçeride Fenerbahçeli futbolcular var. Uçaklarına binemediler. Burada bekliyorlar. Suudi yetkililerin hem burada Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarına hem buraya gelen taraftarlara hem de gazetecilere çok büyük zorluklar çıkaracakları aşikar gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler