Derbide takımını 10 kişi bırakmıştı! Beşiktaş'tan Mert Günok kararı

23.10.2023 - 13:08 | Son Güncellenme: 23.10.2023 - 13:13

Beşiktaş'ın Galatasaray'a 2-1 mağlup olduğu maçta kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan kaleci Mert Günok hakkında yönetim kurulu kararını verdi.

Derbide takımını 10 kişi bırakmıştı! Beşiktaş'tan Mert Günok kararı

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçta siyah-beyazlı ekibin tecrübeli kalecisi Mert Günok, VAR uyarısı sonrası kırmızı kart gördü. Beşiktaş'ta yönetim, derbide kırmızı kart gören Mert Günok için kararını verdi.

Beşiktaş, Mert Günok'a yaptırım uygulamayacak

Burak Yılmaz, Günok'u teselli ederken Beşiktaş Yönetimi de kırmızı kart gören oyuncuya niyetinden dolayı herhangi bir maddi yaptırımda bulunmama kararı aldı.

Halil Umut Meler, Günok'a kırmızı kartını çıkarmıştı

Sakatlığının ardından 3 maç sonra ilk 11’deki yerini alan Mert Günok, Galatasaray derbisinde ilk yarıyı tamamlayamamıştı. Kısa düşen geri pas sonrası ceza sahası dışında Mert Günok ile Mauro Icardi arasında yaşanan ikili mücadele sonrası top Arjantinli golcünün önünde kaldı. Icardi’nin boş kaleye gönderdiği topu savunma çizgiden çıkardı.

Ancak Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısı sonrası hakem Halil Umut Meler, pozisyonu yeniden izledi. Mert Günok’un topa elle müdahale ettiğini belirleyen Halil Umut Meler, kırmızı kartını çıkardı.

İlgini Çekebilir
Efes ile görüştü eski Beşiktaşlının yerine geldi!
Habere Git

Halil Umut Meler’e sert tepki gösterdiler

Bu kararın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Burak Yılmaz ve siyah-beyazlı futbolcular hakem Halil Umut Meler’e sert tepki gösterdiler. Hakem Halil Umut Meler ise neden kırmızı kart gördüğünü anlattığı Mert Günok’tan sahayı terk etmesini istedi.

Burak Yılmaz, Mert Günok’un kırmızı kart görmesinin ardından Milot Rashica’nın yerine Ersin Destanoğlu’nu oyuna aldı.

Omar Colley özür diledi

Öte yandan Galatasaray karşısında yaşadığı savunma zafiyetiyle dikkat çeken Beşiktaş'ta Daniel Amartey'le beraber savunmadaki partneri Omar Colley de eleştirilmişti. Gambiyalı futbolcunun, karşılaşmanın ardından Beşiktaş Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz'dan düşük performansı sebebiyle özür dilediği bildirildi.

Senin için hazırladığımız haberler