Talisca'nın transferinde sıcak gelişme!

04.03.2018 - 09:23 | Son Güncellenme: 04.03.2018 - 09:23

Talisca'nın transferinde sıcak gelişme!

Talisca’nın sonra menajerinin yaptığı açıklamalar kafaları karıştırırken akıllara bir soru işareti takıldı… çünkü sambacı, “eğer imza atmasaydım, Avrupa Kupaları’nda oynamam riske girerdi” dedi. Peki bu nasıl olabilirdi?

Beşiktaş, ocak ayında Talisca’nın bonservisini alsaydı. UEFA bunu 2016-17 transfer sezonu içine dahil edecekti. Bu da Talisca’nın sözleşmesinin FFP’ye verilen sözlerden yüksek olduğu için adının A listesine yazılamaması anlamına gelecekti. Aziz Yıldırım sezon başında bu durumu, “oyuncu alabiliriz ama Avrupa’da oynatamayız” diyerek net şekilde açıklamıştı.

Peki sözleşmesi devam eden Talisca için Benfica, Beşiktaş’ı nasıl “zor durumda” bıraktı?.. FIFA teamüllerine göre ödemelerin zamanında yapılması çok önemli. Beşiktaş Talisca için 2 milyon Euro’yu yeterli süreçte ödemedi. Bu da Talisca’nın haklarının kaybolmasına neden oldu.

İşte bu kısım için önemli bir iddia ortaya çıktı…

Beşiktaş’ın tarih için 31 Mayıs tarihini belirlemesinin en önemli nedeni ise UEFA ile yaptığı FFP anlaşmasının bu sezon bitecek olması. Yani siyah-beyazlılar sattıkları kadar almak zorunda olmayacak. (Fotospor)

O iddiaya göre o dönemde Beşiktaş ile Benfica bir protokol imzaladı. O protokole göre siyah-beyazılar 31 Mayıs’a kadar 18 milyon Euro öderse, sambacının bonservisini alabilecek. Aksi taktirde Talisca için tüm haklarından vazgeçeçecek.

İşte Beşiktaş'ın Quaresma savunması!

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi Vodafone Park’ta ağırladığı mücadeleye damgasını, oyun içerisinde çıkan olaylar vurmuştu. 

Mücadelenin ikinci yarısında oyuna dahil olan Ricardo Quaresma, 52. dakikada Fenerbahçeli futbolcu Josef de Souza’yla yaşadığı gerilim sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.

Rakibine yumruk atan Quaresma’nın, önceki gün PFDK’ya sevk edilmesinin ardından Beşiktaş Yönetimi de harekete geçti. Tecrübeli futbolcunun 8 ile 16 maç arasında ceza alma durumunun olması sebebiyle cezayı hafifletmesi muhtemel bir savunma hazırlayan Siyah-Beyazlılar, bunu yetkili kurula sunacak. 

Geniş bir ekip hazırladı

Başkan Fikret Orman, hukuktan sorumlu yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Şenol Güneş ve ekibinin fikir alış verişi sonunda hazırlanan raporda, Quaresma’nın Josef de Souza tarafından provake edildiği anlar üzerine çalışıldı. Yönetim, bu savunmayla Quaresma’nın tahrik edildiğini gösterip oyuncusunun PFDK’dan minimum ceza almasını sağlamayı umuyor.

Savunmada yer alan satırbaşları:

1) Souza vurmadan önce Quaresma, gerginliği engellemeye çalışıyor.

2) Josef de Souza, Quaresma’ya dirsek atıyor, görüntülerde yer alıyor.

3) Quaresma, tahrik sonrasında kendisini korumaya çalışıyor.

4) Tahrik olduğu için Quaresma, sportmenliğe aykırı hareketten ceza almalı.

5) Mehmet Ekici’nin Pepe’ye yaptığı hamlenin ceza almaması.

Quaresma’nın PFDK’ya sevk edildiği maddeler:

43.Madde-Kural Dışı Hareket: Bu maddede cezalar; “Ciddi faullü oyun” ve “Şiddetli hareket” olarak ikiye ayrılmış. Burada Quaresma’nın ihraç sebebi, “Şiddetli hareket”. Dolayısıyla alt sınır 3, üst sınır 6 maç cezayı emrediyor.

44.Madde-Saldırı: Bu eylemin bir futbolcu tarafından işlenmesi durumunda; alt sınır 5, üst sınır 10 maç cezayı emrediyor. (Fanatik)

Fikret Orman'dan şampiyonluk mesajı!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig’de yarın akşam Trabzonspor’la oynayacakları zorlu mücadele öncesinde teknik ekip ve futbolcularla bir araya geldi.

Önceki gün Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleşen zirvede İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi’yle birlikte takıma moral veren Başkan, Trabzonspor’u yeneceklerine inandıklarını söyledi.

Orman, “Futbolda dün yok. Önümüzde çok kritik maçlar var. Ligdeki tek hedefimiz şampiyonluk üzerine kurulu. Her şey bizim elimizde. Geriye değil sadece önünüze bakın. Tek tek tüm maçları geçerek yine şampiyon olacağız. Bu hedefimiz doğrultusunda Trabzon oldukça kritik bir deplasman... Galibiyet serisine devam edip şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha atacağız” ifadelerini kullandı.

Orman, yönetim olarak kendilerine düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getirdiklerini belirterek, “Tüm gücümüzle sizin arkanızdayız. Ligde üst üste üçüncü şampiyonluk için size inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. (Fanatik)

Talisca'nın ülkesinin basınına açıklamaları ise şu şekildeydi:

“İlk olarak Portekiz’den Beşiktaş’a gelme fikri harikaydı. Burada çok güzel günler geçirdim ve bu hâlâ devam ediyor.

Şu anda bonservisi alma işini Beşiktaş’a bıraktım. Açıkça söylemek isterim ki Beşiktaş’ı, Benfica’ya tercih ederim. Kulübümde çok mutluyum. Milli takıma seçilme hayalimi burada gerçekleştirebilirim." (Akşam)

Senin için hazırladığımız haberler