Tamer Tuna: "Son 8 maçın lideri bir Göztepe izleyeceksiniz"

17.03.2019 - 00:27 | Son Güncellenme: 17.03.2019 - 00:27

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş'a konuk olan Göztepe, Burak Yılmaz'ın attığı gole engel olamayarak sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. İzmir ekibi bu sonucun ardından 27 puanla 16. sırada kaldı.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna'nın açıklamaları şöyle:

"27 puanda kaldık. 8 maç kalacak aradan sonra ve o 20 günü çok iyi değerlendirmeliyiz. 8 maçın 5'ini içerde oynuyoruz ve kazanacak potansiyeldeyiz. İlk yarıda hem savunmada hem ikinci alanda iyiydik. Beşiktaş pozisyon dahi üretmedi. İkinci yarıda iş biraz değişti.

Beşiktaş'a karşı daha iyi pozisyonlar üretmek gerekiyordu. Oyun anlamında istediğimiz bazı şeyler yapabildik. Beşiktaş'ı yan topa zorlamaya çalıştık. Bunu da gerçekleştirdik. Göztepe bir tehdit oluşturan bir görüntüdeydi.

8 maç kaldı. 8 maçın lideri olarak ligi tamamlayabiliriz. Emin olun bu 8 maç baz alındığında lider olabiliriz. Neler yapabileceğimizi biliyorum. Ceza sahasında topla sık buluşuyoruz. Bence kalan bütün maçları kazanarak ilerleyeceğiz.

Takımın bugün ligin en çok koştuğu maç olması sağlandı. Top rakipteyken en çok koşan takımlardan biri olduk. 110 binlere çıktık. Topa sahipken koşu ve pozisyon oranını yükseltmek gerekiyor. Sadece Castro değil bütün takımın bir yükselişi var. 24 puan alabilecek bir Göztepe var.

“Yabancı kuralına karşı değilim” 

Yabancı kuralına karşı olmadığını belirten Tuna, “Bunlar hep tartışılıyor. Herkes konuşuyor. Türk futbolunun içinde bulunduğu durum ve yabancı sayısının bize ne kattığı önemli. Yabancı oyuncuların takımlara katkısı biliniyor. Bu dengeyi ortak noktada bulunması lazım. Kendi yorumum çok da önemli değil çünkü teknik adamlar çerçevesinde bir toplantı yapılmıyor. Kişisel anlamda konuşuluyor bu konular. Türk futbolunun birçok sorunu var. Oyun ve futbolcu gelişimi etkileyen sorunlar var. Ortak kararlarla alınması gerek” ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler