CONIFA Avrupa Kupası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde!

29.11.2022 - 13:47 | Son Güncellenme: 29.11.2022 - 13:58

FIFA'ya bağlı olmayan federasyon ve takımların yönetim organı CONIFA, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Avrupa Futbol Kupası düzenliyor. CONIFA nedir?

CONIFA Avrupa Kupası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde!

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

FIFA’ya bağlı olmayan federasyon ve futbol takımlarının yönetim organı olan CONIFA, gelecek yıl dördüncüsü düzenlenecek 2023 CONIFA Avrupa Futbol Kupası'nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde oynanması kararını aldı.

CONIFA’nın 54 futbol takımı ve federasyon üyesi bulunurken, merkezi İsveç’in Lulea şehrinde bulunan konfederasyon, Dünya Kupası, Avrupa Kupası, Afrika Kupası, Asya Kupası ve Güney Amerika Kupası yanında limitsiz Avrupa Kupası organizasyonları da düzenliyor. CONIFA ayrıca kadınlarda Dünya Kupası yanında futsalda da limitsiz Akdeniz Futsal Kupası turnuvaları da düzenliyor.

Avrupa Kupası tarihleri

Henüz katılımcıları belirlenmeyen 12 takımlı Avrupa Kupası, 3-11 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Güney Koreli kaleciyi transfer etti!
Habere Git

İki yılda bir düzenlenen ve üçerli dört grupla oynanan turnuvada gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar son 8’e kalarak elemeli şekilde turnuvayı sürdürüyorlar. 2021’de Fransa’nın Nice kentinde yapılması planlanan turnuva ise pandemi nedeniyle yapılamamıştı.

CONIFA nedir?

Bağımsız Futbol Federasyonları Konfederasyonu CONIFA, FIFA'nın himayesi altında olmayan milli takımlar için ulusları, azınlıkları, izole edilmiş toplulukları veya kültürel bölgeleri temsil eden şemsiye bir küresel kuruluştur.

Kuruluşun ana hedefi, FIFA tarafından görmezden gelinen veya ülke federasyonları tarafından ihmal edilen küçük futbol takımlarına küresel sahnede yerlerini kazanma ve hem futbol hem de kişisel olarak ilerleme şansı vermektir.

İlgini Çekebilir
"Jesus'a rağmen Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemem"
Habere Git

CONIFA üyelerine mensup oyuncuların çoğu düzenli olarak uluslararası düzeyde futbol oynama şansına sahip olmayan veya herhangi bir FIFA üyesi federasyon için oynama yeterliliği bulunmayan ya da bir FIFA üyesi federasyon adına oynama fırsatı olsa bile kendilerinden çok yabancı bir ülkeyi temsil etme duygusunu yaşayan insanlara kalplerinin derinliklerinde bir parçası olduklarını hissettikleri ülke için oynama şansı veriyor.

Senin için hazırladığımız haberler