Taraftardan Ertuğrul Ersoy'a: 'Gel bizim Baggio'muz ol'

05.12.2018 - 14:32 | Son Güncellenme: 05.12.2018 - 17:32

Taraftardan Ertuğrul Ersoy'a: 'Gel bizim Baggio'muz ol'

Bursaspor'da 21 yaşında kaptanlığa erişen milli futbolcu Ertuğrul Ersoy önemli açıklamalar yaptı.  

"BAGGİO'MUZ OL"

Erzurumspor maçında cezası nedeniyle oynayamayan, ama yeşil beyazlı kulübün etkin taraftar grubu Teksas tribününde yer alarak 90 dakika tezahüratlara eşlik eden genç futbolcu, "Aksihar maçında cezalı duruma düşmüştüm. Tribündeki ağabeylerimizden baha bir talep oldu. 'Oyuncu taraftar ilişkisini güçlendirmek istiyoruz' şeklinde bir davet oldu. Yönetimimizin de bilgisi dahilinde tribünde yer aldım. İlk üçlü diye tarif edilen tezahürata ben öncelik yaptım. Ben 17 yaşındayken bir kupa finalinde A takımda ilk oynadım. Ama o zaman bile tribüne çıktığım kadar heyecanlanmamıştım.Bunun Türkiye'de örneği yok. İtalya'da Baggio yapmış. Zaten bana da tribünden gel bizim Baggio'muz ol diye seslendiler. Altyapıdayken sahadan çok tribüne bakıyorduk. Taraftarımız bizim için kilit nokta. Bursa deplasmanlarını takımlara zor yapan Bursaspor taraftarıdır" şeklinde konuştu.

SAMET AYBABA SAYESİNDE MAÇ ÇEVİREN, BİRBİRİ İÇİN MÜCADELE EDEN TAKIM OLDUK

Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Ertuğrul, "Bugünlere gelmek için çok çalıştım. Şimdi o çalışmaların sonuçlarını alıyorum. Kendimi bu işe adadım. Adanmışlığım var. Bursaspor altyapısından çok önemli oyuncular çıkıyor. Bu çok büyük başarıdır. Taraftarımız da bu altyapının A takımımızda olup, takımımızı başarıya götürmesini istiyor. Çok haklı bir istek. İlk yarıda kalan 3 haftadaki maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Bu kulübün hak ettiği yer Avrupa kupaları, hedefimizi gerçekleştirmek için kalan üç maçı da kazanmalıyız. Önceki galibiyetlerimizin daha da anlamlı olması için bunu yapmalıyız. Konyaspor maçından itibaren birbirine çok daha bağlı, geriye düştüğünde de pes etmeyen bir takım hâline geldik. Samet Aybaba, saha dışında da birlik olmamızı sağladı. Birbirimiz için mücadele etmemizi sağlayan hocamızdı. Samet hocaya çok şey borçluyuz" dedi.

MİLLİ TAKIM BU GRUPTAN ÇIKAR

A Milli Takım forması da giyen Ertuğrul, 2020 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme turundaki rakipler için, "Ben gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Yeni jenerasyonuz, maç yaptıkça daha iyi duruma geleceğiz. Ben bu grupta başarılı olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

ÇOK İYİ TÜRK STOPERLER VAR; AMA YOKMUŞ GİBİ BİR ALGI OLUŞTURUYORLAR

Türkiye'den stoper yetişmiyor eleştirisine karşı olduğunu ifade eden Ertuğrul Ersoy, "Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe bu dönemde o mevkii de sıkıntı yaşıyor diye sanki ülkemizde stoper yetişmiyor diye bir algı oluşturuluyor. Aslında böyle bir durum yok. Şu anda sadece sakatlık sorunu yaşayan takımlara bakıp böyle yorumlar yapıyorlar. Anadolu takımlarına baktığımız zaman çok iyi oyuncular var. Alanyaspor'daki Merih, Galatasaray'da Ozan, Avrupa'da oynayan Çağlar Söyüncü... Ben 21 yaşındayım ve Bursaspor'un kaptanıyım; biz başka bir milletin çocukları mıyız? Türkiye'de stoper sorunu yok. Yeterli ve yetenekli oyuncularımız var. Sadece bu dönem içerisinde belli takımlarda sakatlık ve ceza sorunları yaşandığı için böyle bir sorundan bahsediyorlar" ifadelerini kullandı.

İSPANYA YA DA ALMANYA ÜZERİNDEN İNGİLTERE

Öncelikli amacının arkadaşlarıyla birlikte Bursaspor'u Avrupa'ya taşımak olduğunu belirten genç savunmacı, "Tüm gücümüzle takımımızı Avrupa kupalarına taşıyacak başarıyı elde etmek istiyorum. Sonrasıda Avrupa'da başarılı olmayı, kariyerimin son bölümünde yine Bursaspor'a gelerek futbolu kulübümde bırakmayı istiyorum. İngiliz Ligi'nde oynayabileceğimi düşünüyorum; ama geçiş dönemi için Bundesliga ya da La Liga veya İtalya Ligi'nde oynayıp, tecrübe kazandıktan sonra Premier Lig'e gitmenin daha doğru olacağını düşünüyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler