''Taraftarı ve futbolcusuyla Galatasaray bu derbiden alnının akıyla çıkacaktır!''

19.10.2017 - 15:49 | Son Güncellenme: 19.10.2017 - 15:49

Galatasaraylı eski futbolcu Gökhan Zan, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını cevapladı!

İşte o açıklamalar:

Galatasaray - Fenerbahçe derbileri için 'Dünya Derbisi' diyoruz. Herkes bu maçları nefesini tutarak izliyor. Hangi takımı tutarsanız tutun, bu maçı nefesinizi tutarak izlersiniz. Ezeli rekabet, ebedi dostluk bu maçlarda her zaman olacak. Atmosfer çok yoğun olacağı, için futbolcular sakin kalabilmeli.

Galatasaray'ın avantajı çok fazla, futbolcuların uyumu, takımı kimyası ve hücum zenginliğiyle beraber sonuca gidebilen bir takım Galatasaray.

Fenerbahçe'de kaliteli ayaklar var ama takım kimyası çok iyi değil ve Fenerbahçe uyum sürecini atlatmak üzere ama dediğim gibi tam olarak hazır değiller.

Galatasaray için kolay maçlar oynadı deniyor ama, Kayseri, Sivas, Konya, Antalya ve Bursa maçları asla kolay değildi. Fenerbahçe maçı daha zorlu olacaktır, Fenerbahçe'nin çok iyi ayakları var ama Galatasaray bu noktaya kolay gelmedi.

Galatasaray, iç saha avantajını çok iyi kullanacaktı ve Galatasaray taraftarları bu maçta sadece destek olmayacaklardır, bu maçı yaşayıp takımla beraber oynayacaklarını düşünüyorum.

Ndiaye, çok riskli oynuyor, top kayıpları sıkıntı yaratıyor buna dikkat etmesi lazım. Savunma oyuncularından da iyi katkı alıyor Galatasaray hücumda fazla oyuncu ile oynayabiliyorlar. Denayer yerine Serdar Aziz'i tercih edecektir Tudor.

Belhanda, kaliteli bir ayak fakat Belhahnda Galatasaray baskı yaptığında ortaya çıkıyor. Galatasaray baskılı oynayamadağında ise Belhanda kayboluyor. Bu noktada Selçuk İnan düşünülebilir, ayrıca Selçuk topun Galatasaray'da kalmasını da sağlayabilir.

Linnes ve Latovlevici eşit derecede katkı veriyorlar ama Mariano fark yaratan bir oyuncu. Maicon'un ise ileri çıkışları çok ciddi avantaj sağlıyor.

Umarım derbide hakem konuşulmaz derbi 11'e 11 biter. Cüneyt Çakır maçın önüne geçmesini istemem. Hakem tahriklere kapılmadan, hakem şansıyla beraber iyi bir mücadele yönetir düşüncesindeyim. Futbolcu arkadaşlarda ona yardımcı olmalılar.

Aykut Kocaman'ın iddialı açıklamaları için bir şey diyemem ama taraftarıyla, oynadığı futboluyla bu maçtan Galatasaray alnının akıyla çıkacaktır diye düşünüyorum.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi çok konuşuluyor ama Beşiktaş'la oynanan derbilerde yine en az bu maç kadar değerliler diyebilirim.

Ben twitterda Quaresma ile ilgili bir şey yazmadım, bu isim Beşiktaş'ın değerli bir oyuncusu, böyle bir isim haftada 2-3 maç oynamaktan şikayet etmemesi lazım. Ben atıfta bulunurken, çok maç oynamak başarılı olmaya engel değil bu konuda bir durum tespiti yaptım.

Beşiktaş, Avrupa'da büyük bir başarı elde etti, umarım sonuna kadar giderler. Kalan maçların hepsini kazanabilirler 3'de 0'da çekebilirler. Umarım başarılı olurlar.

AJANSSPOR ÖZEL HABER / KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Senin için hazırladığımız haberler