"Taraftarların stada gitmesine sıcak bakmıyorum"

16.08.2020 - 15:51 | Son Güncellenme: 16.08.2020 - 15:56

Türkiye'de yeni sezonda tribünlerde Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspro ve diğer takım taraftarları yer alabilecek mi? Koronavirüs aşısı ne zaman bulunacak? Bilim insanı Korkut Ulucan, Covid-19 gündemi ve taraftarların yeni sezondaki durumu hakkında konuştu.

"Taraftarların stada gitmesine sıcak bakmıyorum"

Süper Lig'de yeni sezonda maçlarda taraftarların olup olmayacağı sorusu tartışma yaratmıştı. Yeni sezonda taraftarlar tribündeki yerini alacak mı? Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Doçent Doktor Korkut Ulucan, bu soruya yanıt verdi. Ayrıca, Ulucan, koronavirüsün futbola negatif etkileri hakkında yorum yaptı.

Korkut Ulucan: "Pandemi ciddiye alınmalı"

Radyospor'da Soyunma Odası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Korkut Ulucan, pandeminin yeterince ciddiye alınması gerektiğini ve önlemlerin göz ardı edilmesinin zarar getireceğini dile getirdi.

"Yeni sezonda tribünlerde taraftarların olacağını düşünmüyorum"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun daha önce tribünlere belli bir oranda taraftar alınabileceğini açıkladığını hatırlatan Ulucan, "Almanya futbola en erken dönen ülke olmuştu. Pandemi sürecinde tüm dünyaya örnek oldular. Tribünlere taraftarların alınması konusunda da yine yol gösterici olmaları bekleniyor. Ancak; stadyumlarda her ne kadar önlemler alınsa bile virüsün yayılma riski var. Ben yeni sezonda tribünlerde taraftarların olmasına pandemi sebebiyle pek sıcak yaklaşmıyorum. Zira Almanya'da da ligin ilk devresinde taraftarların yer alabileceğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs aşısı ne zaman bulunacak?

Koronavirüs aşısının buluması için 2021 yılının sonlarını işaret eden Ulucan, "Rusya'dan Putin açıklama yaptı ama aşı için belli fazlar var. Aşıyı buldum demekle bu iş bitmiyor. Ben 2021 yılının sonlarına doğru somut gelişmeler olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca o dönemde bulunsa bile Türkiye'ye ne zaman gelecek? Hangi ülke öncelikli olacak? Birçok soru işareti var" diye konuştu.

Futbolcuların kısa sürede pozitiften negatife dönmesi

Öte yandan Korkut Ulucan, koronavirüs testi pozitif çıkan futbolcuların kısa süre içinde negatife dönmelerini doğal karşıladığını söyledi. Hatırlanacağı gibi Fenerbahçe ve Galatasaray'da Covid-19 testi pozitif çıkan oyuncular olmuş, ikinci testleri ise negatif çıkmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler