Mario Balotelli ile Edin Dzeko yıllar sonra rakip oldu!

12.11.2023 - 21:57 | Son Güncellenme: 12.11.2023 - 22:11

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçı önemli bir karşılaşmaya daha ev sahipliği yaptı. Manchester City'nin tarihi şampiyonluğunun kahramanlarından Dzeko ve Balotelli yeniden bir araya geldi.

Mario Balotelli ile Edin Dzeko yıllar sonra rakip oldu!

AJANSSPOR-HABER

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçı önemli bir karşılaşmaya daha ev sahipliği yaptı. Manchester City'nin tarihi şampiyonluğunun kahramanlarından iki isim maçta yeniden bir araya geldi.

Tarihler 13 Mayıs 2012'yi gösterirken; kimse bu kadar heyecanlı bir maç beklemiyordu. Zira, son haftaya ezeli rakibi Manchester United ile başbaşa giren Manchester City, Queens Park Rangers'ı yendiği takdirde 44 yıl sonra lig şampiyonluğuna ulaşacaktı. 

Bu şartlar altında başlayan maçta ev sahibi ekip 39. dakikada Zabelata'nın sayısıyla 1-0 öne geçti. Konuk ekip 48'de Cisse ile yanıt verdi. 55'te Queens Park Rangers'ta Barton kırmızı kartla oyun dışı kalmasına karşın; 66'da Mackie konuk ekibi 2-1 öne geçirdi. 

Ev sahibi ekibin atakları bir türlü sonuç vermiyordu. Ta ki; 90. dakikaya kadar. David Silva'nın bıraktığı topu Edin Dzeko, ağlarla buluştururken; skor 2-2 oldu. 

Aguero attı şampiyonluk geldi

Bu skor Manchester City'ye yetmiyordu. Ancak iki dakika sonra bir mucize daha yaşandı. Şimdi Adana Demirspor formasını giyen Mario Balotelli'nin bıraktığı topu Kun Aguero ağlarla buluşturdu ve Manchester City'yi 3-2 öne geçirdi. Bu galibiyet Manchester City'yi 44 yıl sonra şampiyon yaptı. 

City, 1992 yılındaki kuruluşundan bu yana Premier League'i kazanma başarısı gösteren beşinci takım oldu. Bu karşılaşma, başta İngiltere merkezli olmak üzere dünyadaki birçok medya kaynağı tarafından Premier League tarihinin en şampiyonluğu olarak anıldı. 

Şampiyonluğun mimarlarından Edin Dzeko ve Mario Balotelli olurken; ikilinin yolları yıllar sonra Türkiye'ye düştü. İki oyuncu Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının devre arasında yan yana geldi ve hasret giderdi.

Öte yandan Manchester City'nin, Los Angeles Galaxy ile oynadığı karşılaşmada Mario Balotelli o dönemin teknik direktörü Roberto Mancini'yi çıldırtmıştı. İtalyan golcü bir pozisyonda düzgün vurmak yerine ya da yanındaki Edin Dzeko'ya vermek yerine şova kaçınca Mancini tepki göstermişti ve yıldız oyuncuyu oyundan almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler