Tayfur Havutçu, Afrikalı genç yıldızları takibe aldı

08.12.2021 - 12:40 | Son Güncellenme: 08.12.2021 - 12:49

Beşiktaş eski teknik direktörü ve A Milli Takım antrenörü Tayfur Havutçu, gözünü Afrika'daki yetenekli gençlere dikti.

Kartal Yiğit - Ajansspor

Her yıl düzenli olarak Nijerya ve Gana'dada gerçekleşen Afrika Gençler Turnuvası'nı takip eden Tayfur Havutçu, yıldız adaylarını takibe aldı. 

Ahmet Dursun ve Murat Kuş da izledi

Türkiye'den kendisinin haricinde Çaykur Rizespor adına Ahmet Dursun ve Christoph Daum'un da bir dönem yardımcılığını yapan Murat Kuş'un takip ettiği turnuvada, 10 gün boyunca dikkat çeken isimler belirlendi. 

"Bütün kulüpler buraya gelmeliydi"

Avrupa'nın dev kulüplerinin temsilcilerinin de mercek altına aldığı turnuva ile ilgili Ajanspor'a konuşan Havutçu, "Önemli olan ilerde yıldız olacak isimleri şimdiden bulmak. Türk futbolunun kanayan yarası işin sonuna gelmiş oyunculara milyonlar dökmek. Buraya gelerek oyuncuları tespit ettim. Yurt dışında bir kulübe ortak olma durumum var. Oyuncuları onun için izliyorum. Üzüntüm Türkiye'den ilginin az oluşu. Burada 3-4 kişiyiz. Bütün kulüpler buraya gelmeliydi" diye konuştu.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta forma giydi

51 yaşındaki Tayfur Havutçu futbolculuk kariyerinde Türkiye'de Kocaelispor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın formalarını giyerken, A Milli Takım formasını da ıslattı.

Havutçu teknik adamlık kariyerinde ise Beşiktaş ve Kasımpaşa'da teknik direktör, A Milli Takım'da yardımcı antrenör olarak görev yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler