Tek rakibi Alisson Becker

25.02.2020 - 15:48 | Son Güncellenme: 25.02.2020 - 15:48

Samsunspor'un başarılı kalecisi Nurullah Aslan, performansıyla göz kamaştırıyor. Türkiye liglerinin en az gol yiyen kalecisi durumundaki 22 yaşındaki file bekçisinin tek rakibi ise Liverpoollu Alisson Becker.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta emin adımlarla şampiyonluğa giden Yılport Samsunspor, sağlam savunması ve kaleci Nurullah Aslan'ın performansıyla adeta gol yemeyi unuttu.

Karadeniz ekibi 25 maçta kalesinde yalnızca 9 gol görürken, maçların tamamında forma giyen 2.02'lik Nurullah başarısıyla dikkatleri üzerine çekti.

Samsunspor, Türkiye Ligleri ve Avrupa'nın 5 Büyük Ligi göz önüne alındığında en az gol yiyen takım konumunda. Bu başarıda büyük pay sahibi olan Nurullah Aslan'ın tek rakibi ise kendisinden daha az maç yapan ve sadece bir gol az yiyen Liverpool'un Brezilyalı file bekçisi Alisson Becker.

Nurullah Aslan'ın performansı

Nurullah, 25 maçta kalesinde 9 gol görürken, 19 maçta kalesini gole kapatmasını bildi. Nurullah gol yediği 6 maçta ise üç kez kalesinde iki gol gördü.

Alisson'un performansı

Liverpool'un as kalecisi Alisson, sakatlığı nedeniyle 7 hafta, cezası nedeniyle de 1 maç kaçırırken; Premier League'de 19 maça çıktı ve kalesinde 8 gol gördü.

Brezilyalı eldiven, bu sezon ilk kez West Ham United karşısında kalesinde iki gol gördü.

Samsunspor'un kalecisi Nurullah Aslan kimdir?

1997 doğumlu 2.02 boyundaki Nurullah Aslan, aslen Termeli olan Samsunspor'un eski kalecisi ve 68 Aksarayspor'da kaleci antrenörlüğü yaparken 2014 yılında vefat eden Abdullah Aslan'ın oğlu.

Stoper olarak başladığı futbolculuk kariyerinde takımının 10 kişi kalmasından sonra mecburen kaleye geçen ve daha sonra kariyerine kaleci olarak devam eden Nurullah, 2018-19 sezonunun devre arasında Erbaaspor'dan Samsunspor'a transfer oldu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılmaz.

Senin için hazırladığımız haberler