"Teklif gelirse Azerbaycan'da çalışmaya hazırım."

19.04.2020 - 17:29 | Son Güncellenme: 19.04.2020 - 17:33

"Teklif gelirse Azerbaycan'da çalışmaya hazırım."

Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Azerbaycan'da yayın yapan Idman TV'ye telefonla bağlanarak açıklamalar yaptı. Vural teklif alması durumunda Azerbaycan Milli Takımı'nı çalıştırmak istediğini belirtti. 

Bir dönem Azerbaycan'dan teklif aldığını belirten Yılmaz Vural, "Azerbaycan Milli Takımı Teknik Direktörlüğü'ne yakındım, temaslar oldu ancak yetkililer Prosinecki'de karar kıldı." dedi.

Şu anda teknik direktörlük koltuğu boş olan Azerbaycan ile ilgili konuşan tecrübeli teknik adam, "Teklif gelirse Azerbaycan'da çalışmaya hazırım. Bu, teknik direktörlük de olabilir, başka bir iş de olabilir. Tecrübelerimi bir şekilde yerli meslektaşlarımla paylaşmaya hazırım. Bence buna ihtiyaç var. Genç antrenörlerin dünya futboluna ayak uydurmasını sağlamak ve buna uygun genç antrenörler yetiştirmek gerekiyor. Federasyonunuz bunu yapmalıdır." diye konuştu.

Skorer'in haberien göre; Azerbaycan Futbol Federasyonu'na milli takım teknik direktörlüğü için tavsiyede bulunan Yılmaz Vural, "Milli takımın başına yabancı teknik adam getirmeyin. Yerli bir teknik direktör gerekiyor.Bir ülkenin milli takımının başarılı olması için teknik adamın oranın mentalitesini bilmesi, oyuncuları tanıması gerek. Ben Azerbaycan için kendimi yabancı saymıyorum. Aynı dili konuşuyoruz. Futbolun bir teknik-taktik, bir de insani boyutu var." ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler