Fatih Terim, Mostafa Mohamed'i takasta kullanacak

09.08.2021 - 16:14 | Son Güncellenme: 09.08.2021 - 16:31

Son dakika transfer haberleri... Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Aliou Dieng'in bonservisi için Mostafa Mohamed'in takasta kullanılmasını istedi. İşte detaylar...

Fatih Terim, Mostafa Mohamed'i takasta kullanacak

AJANSSPOR - HABER

 

Geçtiğimiz sezon, Süper Lig'i ezeli rakibi Beşiktaş'ın 1 averaj gerisinde, 2. sırada tamamlayan Galatasaray'da transfer çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Sarı-kırmızılıların tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim, kulüpteki 4. döneminde 'duygusallıktan' uzak bir yönetim tesis etme niyetinde. Bu doğrultuda, "üzerine titrediği" Mostafa Mohamed'i göndermekte kararlı. Önümüzdeki günlerde Mostafa Mohamed - Aliou Dieng takasının yapılması, Florya'daki gündem maddelerinden biri. 

Mısır'dan flaş iddia

Mısır'da yayın yapan Al Youm Gazetesi, Aliou Dieng transferi için limitleri zorlayan Galatasaray'ın Al-Ahly'e son derece ilginç bir teklifte bulunacağını yazdı. Haberde, Mostafa Mohamed'in Al-Ahly'e verileceği; Malili önliberonun bonservisiyle birlikte alınacağı iddia ediliyor.

Parayı kabul etmediler

Yine Mısır'da yayın yapan Kora sitesi, Galatasaray'ın Aliou Dieng için Al-Ahly yönetimine 4.5 milyon Dolar teklif ettiğini, ancak Mısır tarafının bu teklifi reddettiği ileri sürüldü. 

Büyük hayal kırıklığı!

Şubat 2021'de eski yönetimin büyük çabaları sonucunda satın alma opsiyonuyla beraber Galatasaray'a kiralanan Mostafa Mohamed, ilk 5 maçta yarattığı 6 gollük etkiyi sezon geneline yayamadı. Fatih Terim ilk başta sakatlık yaşayan futbolcusu için yorum yapmaktan kaçındı. Ancak yeni sezonun ilk iki resmi maçında da gol fırsatlarını art arda tepen Mohamed, Terim'de büyük hayal kırıklığına yol açtı. 

Anakonda laftan anlamadı

Galatasaray'ın içerde oynadığı St. Johnstone maçından sonra teknik direktör Fatih Terim, "Anakonda" lakaplı Mostafa Mohamed için: "Mostafa Mohamed, bizim çok şey beklediğimiz bir oyuncu. Çok da iyi bir giriş yaptı. Ben de bekliyorum. Daha çok çalışıp daha aktif olması için uğraşacağız. Daha çok oyunda bize katkıda bulunmalı. Bunu yapacak kapasitesi var. Geçen sezon müthiş bir giriş yaptı, ben de o girişini özlemle anıyorum" ifadelerini kullandı. 

Bu Anakonda o Anakonda değil!

Galatasaray'ın ara transfer döneminde Mısır ekibi Zamalek'ten satın alma opsiyonuyla kiraladığı Mostafa Mohamed, ilk 5 maçta gösterdiği performansı mumla arıyor. Sakatlıklar, Kovid-19'a yakalanması ve bir türlü form tutamaması derken, oynadığı maç sayısı attığı gol sayısını 2'ye katladı.

 

St. Johnstone maçıyla beraber Galatasaray formasını 19 kez sırtına geçiren Mohamed, sadece 9 gol atma başarısı gösterdi. 19 maçın 13'ünde hiç gol atamadı. İlk maçında gol attıktan sonra Mısır'daki lakabının "Anakonda" olduğunu, kendisine "Anakonda" diye seslendiklerini söyleyen Mohamed, attığı gollerden daha çok anakonda yakıştırmasıyla hatırda kaldı. 

Senin için hazırladığımız haberler