Terim, Donk'un savunmadaki partnerini buldu

31.03.2021 - 17:09 | Son Güncellenme: 31.03.2021 - 17:54

Süper Lig'in 32. haftasında Hatayspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Galatasaray, Luyindama ve Marcao'nun cezalı olduğu haftada Donk'un yanına hangi stoperi getireceğini belirledi.

Terim, Donk'un savunmadaki partnerini buldu

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, Hatayspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Galatasaray'da kritik Hatayspor maçı öncesi takımdaki eksik sayısı arttı. Çaykur Rizespor maçında Yedlin, Luyindama ve Marcao gördükleri kartlar sebebiyle cezalı duruma düşerken, teknik direktör Fatih Terim, Hatayspor karşılaşmasıyla ilgili Donk yanında birini oynatacaklarını belki yeni bir savunmacı kazanacaklarını ifade etmişti. Donk'un yanında görev yapabilecek isimlerden biri olarak Taylan Antalyalı belirlenmişti ancak Milli Takım dönüşü sağlık problemiyle karşılaşan başarılı orta saha oyuncusu da kritik mücadelede görev yapamayacak.

"Belki yeni bir stoper ortaya çıkar"

Ajansspor Galatasaray Muhabiri Burhan Can Terzi, sarı - kırmızılıların 4-3 kaybettiği Rizespor karşılaşmasının ardından Fatih Terim’e "Hatayspor maçında 2 stoper cezalı. Nasıl bir formül düşünüyorsunuz?" sorusunu iletti.

Donk ile beraber bir isme daha şans vereceklerini söyleyen Terim, "Çaresini buluruz, gereğini yaparız. Belki bir tane de ortaya yeni bir stoper çıkar böyle durumlarda. Şu anda şunu oynatacağım diyemem çünkü bakalım milli takım sonrası nasıl dönecekler’’ şeklinde cevap verdi.

Tek alternatif kaldı

Galatasaray'da Ryan Donk ile beraber savunma merkezinde görev yapabilecek tek alternatif Valentine Ozornwafor kaldı. 2019 yılında 300 bin Euro karşılığında transfer edilen  Nijeryalı stoper şu ana kadar sarı-kırmızılı formayla sadece 1 resmi maçta 9 dakika görev yapabildi. Geçen yıl İspanyol Almeria Kulübü'ne kiralanan Ozornwafor, İspanya 2. Lig'inde de fazla forma şansı bulamamıştı. Son dönemde fiziksel olarak daha da güçlenen Nijeryalı stoper, Hatayspor maçına ilk 11'de yer almak için hazırlanacak.

Ozornwafor'un artıları eksileri

Artıları

  • Bir stoper için solak olması önemli.
  • Fizik avantajı sebebiyle yüksek topları kesme ve rakiple top arasına girmede başarılı.
  • Ayak tekniği orta seviyede.
  • Uzun pastan ziyade kısa pasası daha çok tercih eden bir anlayışta. Dolayısıyla pas oyununda avantajlı bir durumda.
  • Sezileri kuvvetli, topun gideceği noktayı tahmin etme gücü yüksek.

Eksileri

  • Maç eksiği ve Süper Lig'de yeterli tecrübesi olmaması.
  • Birleşik hareketlerde ağır kalabiliyor.
  • Zaman zaman pas şiddetini ayarlamakta sıkıntı yaşıyor.
  • İlk müdahalede başarısız olursa ikinci hamleyi yapabilmek için geç davranabiliyor.

Ozornwafor'un performansı

2019-2020 sezonunda ülkesi Enyimba Aba kulübünden 300 bin Euro bonservis bedeli ile transfer edilen Ozornwafor, İspanya'nın Almeria kulübüne kiralandı. Burada 3'ü La Liga 2'de sadece 5 maçta toplam 334 dakika forma giydi. 1.94'lük stoperin Süper Lig tecrübesi ise Gençlerbirliği maçında sonradan oyuna girip sadece 8 dakika süre alması oldu.

Senin için hazırladığımız haberler