Terim ile Elmas ayrılığı 'Ocakta pişti'

14.01.2022 - 12:11 | Son Güncellenme: 14.01.2022 - 14:07

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın Fatih Terim'i göndermesinin yankısı sürüyor. Elmas ile Terim'in ayrılığında 'Ocak kriz'i başrol oynuyor. Başkan, sezon başında verdiği yetkiyi neden geri aldı? Gazeteci Tahir Kum çarpıcı iddialar ortaya attı. İşte detaylar…

Terim ile Elmas ayrılığı 'Ocakta pişti'

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'da Burak Elmas'ın Fatih Terim'le yollarını ayırmasıyla doruğa ulaşan kriz hakkındaki iddialar bitmiyor. Milliyet gazetesi yazarı Şansal Büyüka'nın 'Yönetimde menajerlerle ilişkili bir yönetici var. Transfer edilmesini istediği isimler Terim tarafından veto edildi" demesinin ardından Hürriyet gazetesi yazarı Tahir Kum da Fatih Terim ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

 

Şansal Büyüka 12 Ocak'ta yazdığı yazıda Burak Elmas yönetiminin Fatih Terimi 'sattığını' iddia ederek şu çarpıcı soruları sormuştu:

-İki Rumen futbolcu Cicaldau ile Morutan’a 10 milyon euro bonservis ücreti, eski futbolcu Popescu’nun önerisi ile mi verildi?
-Yönetimde, profesyonel bir menajerlik şirketi ile ilişkisi olan bir yönetici var mı?
-Fatih Terim’in bu menajerlik şirketinden gelen futbolcu tekliflerini veto ettiği doğru mu?
-Altyapıdan A takımına yükselecek futbolculara bir menajerle çalışmaları için dayatma yapıldı mı?

Görünen sebepler: Lig, kupa ve transfer başarısızlığı

Büyüka'nın Terim cephesinden sorduğu bu sorulara karşılık, Hürriyet gazetesi yazarı Tahir Kum da diğer cepheden bir değerlendirmeler yaptı: Kum'a göre, Ligde 12. sırada yer alan, 20. haftada Trabzonspor'dan 22 puan geriye düşen ve kupada bir alt ligden Denizlispor'a elenen Galatasaray'da transfer başarısızlığı Fatih Terim'in görevine son verilmesi için kamuoyunun bildiği nedenlerdi.

 

İlgini Çekebilir
Elmas, gazetecilere değil Terim’e konuştu! Pandora’nın Kutusu’nu kim açacak?
Habere Git

Maddi zorluklar: İki banka kredi vermedi

Tahir Kum, Burak Elmas yönetimindeki Galatasaray'ın maddi olarak zor durumda olduğunu yazdı.  Yazıya göre futbolcular aylardır para yüzü görmedi. Haziran ayına kadar minimum 400 milyon TL’lik sıcak paraya ihtiyaç duyuluyordu ve en son kredi için kapısı çalınan iki bankadan eli boş dönüldü.

 

Fatih Terim minimum 4-5 oyuncu istedi

"İşte orası bardağı taşıran su damlacıkları" diyen Kum, Fatih Terim ile ilgili şu iddiaları dile getirdi:


* Fatih Terim, Başkan Burak Elmas'ın takımın ayağa kalkmasıyla ilgili “Hocam, çözümünüz ne?” sorusuna “Takviye şart. Tek yol bu sayın başkan” cevabını verdi.  ‘Minimum 4-5 oyuncu’ talep etti.

Transfer yetkisi kriz çıkardı

* Fatih Terim, transfer konusunda sezon başında olduğu gibi tek yetkinin kendi ekibi ve kurmaylarının olmasını şart koştu. Yönetimin, özellikle bazı kişilerin bu işlere bulaşmasını istemedi. Burak Elmas, sezon başında verdiği 'tavizi' yani yetkiyi bu defa vermedi.

 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Fatih Terim'in ipi menajerlik şirketi yüzünden mi çekildi?
Habere Git

Transferde Terim'in istediği isimler masada

* Kum “Peki sezon başında nasıl bir durum yaşandı? Neydi bu verilen taviz?” sorusuna şu yanıtı aldığını yazdı: 

"Güya teknik kadro tarafından ortaya bir transfer listesi konmuş. Sonra başkan ve yönetim harekete geçerek bu oyuncuların işini bitirmiş. Ama hoca 'Bu böyle olmaz' diyerek, olumsuz rapor vermiş. Ardından kulüpten farklı isimler devreye girerek tekrar aynı kişilerle masaya oturulmuş. İddia bu... Başkan Burak Elmas’ın da bu defa bu kişileri işin dışında bırakmak istemesi."

 

Florya'da kaybolan eşyalar için soruşturma

* Yönetim, Florya’da kaybolan malzemeler ve yapılan bazı harcamalarla ilgili bir kısım personel hakkında soruşturma başlattı. Bu soruşturma, sezon başı yapılan transferlere  kadar uzadı.

 

Adana Demirspor ve Fenerbahçe maçı sonrası yaşananlar

* Terim için kırılma anlarından biri Adana Demirspor ve Fenerbahçe maçı sonrası yaşananlardı. Terim, oyundan atıldıktan sonra koridorlarda hakem, gözlemci ve temsilciye yönelik ‘raporlara yansımayan’ söylem ve eylemlerde bulundu. Terim,  soyunma odasına girmesini engellemek için gönderilen personeli ‘azarladı’ ve ‘eliyle itti’. Sivas’taki loca hadisesi yaşandı. Başakşehir maçı sonrası indiği koridoru karıştırdı.

 

Basına sızdırılan haberler

* Yönetim ile hoca arasında geçen bazı mahrem konuların dışarıya sızması konusunda tespitler elde edildi. Ayrılığın geldiği o son Elmas -Terim zirvesinde masadaki konulardan biri bu oldu. İddiaya göre bir gazeteci bu konuyla ilgili Terim'den ciddi bir fırça yedi.

 

Elmas da itiraf etti: Sızdıran var

Kum'un iddiasını başkan Burak Elmas, 11 Ocak'taki basın toplantısında bizzat dile getirdi:

"Kulübümüzde çok fazla dışarıya bilgi akışı sağlayan insanlar var. O kadar fazla ki... Bazen ben kendimden bile şüphe ediyorum, bu nasıl çıkmış diye. Kötü alışkanlıklar edinilmiş. Bizim verdiğimiz kararlara da çok büyük engel oluyor. Bunu engellemeye çalışıyoruz. Sosyal medyadan da bilgiler sızıyor. Biz orayı takip etmiyoruz. Çok önemli Galatasaray mevzularıyla uğraşıyoruz."

 

Elmas da transferi işaret etti

Şansal Büyüka ve Tahir Kum'un yazılarının en önemli ortak noktası transfer konusunda Terim ve Elmas arasında yaşanan problem. Aslında Elmas da düzenlediği basın toplantısında bu ipucu vermişti. İşte Elmas'ın ifadeleri:


"Bunu çok gördük. Uzun vadede faydası olmayan transferlerle Galatasaray, ciddi mali yükün altına girdi” cümlesinin altında önemli mesajlar var. Son Terim döneminde de maddi açıdan ağır ve verimli olmayan çok sayıda transfer yapıldı."

Senin için hazırladığımız haberler