Terim oyunu değiştirdi, rövanşta geçit vermedi

20.02.2021 - 23:10 | Son Güncellenme: 20.02.2021 - 23:24

Son dakika spor haberleri… Galatasaray, bu sezon 2 maçta mağlup olduğu Alanyaspor’u Süper Lig’in 26. hafta maçında deplasmanda 1-0 mağlup etti. Son 7 maçta 7 galibiyet alan sarı - kırmızılılarda Fatih Terim’in oyun planı bu defa galibiyeti getirdi. İşte detaylar...

Terim oyunu değiştirdi, rövanşta geçit vermedi

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray, Alanyaspor galibiyeti ile sezonun en kritik karşılaşmalarından birinde 3 puana ulaşmayı başardı. Fatih Terim ve ekibi, bu sezon 2 maçta da mağlup olduğu Alanyaspor karşılaşmasına bu defa çok özel hazırlandı ve istediğini aldı.

Galibiyetin şifresi: Topu rakibe bıraktı

Sarı - kırmızılılar, bu defa Alanyaspor'a karşı oyuna hükmetmeye çalışmadı ve rakibe göre pozisyon aldı. Maçın başında Mostafa Mohamed ve Onyekuru ile 2 defa gole yaklaşan Cimbom, Emre Kılınç'la aradığını buldu. 

Karşılaşmanın ardından Galatasaray’ın topla oynama oranı yüzde 28 iken, Alanyaspor 72’yi yakaladı. Cimbom, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde 3-2 kaybettiği maçta ise yüzde 52 topla oynama oranına sahip olurken; Alanyaspor 48’de kalmıştı.

 

İkinci yarıda durdurdu

Galatasaray ikinci yarıda ise tamamen rakibi karşılamaya odaklandı. Zaten maç istatistikleri de bunu gösterdi. Alanyaspor yüzde 72 ile topa sahip olurken, sarı - kırmızılılar maç genelinde, 184 pas yaptı. Bu sayı, Galatasaray için sezonun en düşük pas sayısıydı ancak ana hedef 3 puandı ve Alanya galibiyetinin şifresi de çok pas yapmaktan değil, en kısa yolla hücuma çıkmaktan geçiyordu. Cimbom bunu başardı ve Terim de, Çağdaş Atan'dan rövanşı almış oldu.

 

Fenerbahçe'ye de bu şekilde kaybetmişti

Alanyaspor'un Fenerbahçe kaybettiği maçın ardından da benzer istatistikler ortaya çıkmıştı. Süper Lig'in 17. hafta maçında Akdeniz temsilcisi sarı - lacivertlilere karşı yüzde 70 topla oynamış ve maçı 2-1 kaybetmişti. Karşılaşmanın ardından Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, "Ne söyleyeceğimi bulamıyorum. Çok fazla bir şey söyleyemiyorum. Belki yanlış anlaşılabilirim, belki yanlış konuşabilirim. Fenerbahçe'nin bizimle kafa kafaya oynamasını beklerdim" açıklamasında bulunmuştu. (Beşiktaş maçında soru sorulmadı, bu maçta sorulan soruya 'Susayım' dedi)

 

Öte yandan, Galatasaray’a mağlup oldukları karşılaşmanın ardından Alanyaspor Teknik Sorumlusu Semih Tokatlı, bir gazetecinin bu sene kapanan her takımın Alanyaspor'dan puan almasıyla ilgili sorusuna ise şu yanıtı verdi:

''Dünya literatüründe, dünya futbolunda kapanan takımları açmak bütün takımlar için zordur. Bu bizim için de öyle. Avrupa'da oynanan maçları da görüyoruz ki kapanan takımları kolay kolay açamıyorsunuz. Sadece bir tane gole bakıyor. Gol attıktan sonra da tabi ki netice değişiyor. Bizim amacımız, tabi ki bunun üzerine çalışıyoruz ama çok kolay olmuyor ki içeride bunu Galatasaray takımına karşı oynamak bizim için sevinçli ama üzüntülüyüz ki galip gelemedik, puan alamadık. Diğer maçlarda bunu açacağımıza inanıyoruz''

Senin için hazırladığımız haberler