Terim'in Muriç'e ilgisi yeni değil! 2015'te...

05.06.2019 - 16:51 | Son Güncellenme: 05.06.2019 - 19:51

Terim'in Muriç'e ilgisi yeni değil! 2015'te...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Türkiye Futbol Direktörü olduğu dönemde Vedat Muriç'in Türk Milli Takım formasını giymesi için çaba sarf etti ortaya çıktı.

Çaykur Rizespor'un golcüsü Vedat Muriç hakkında son dakika açıklaması geldi.

Çaykur Rizespor’da 34 maçta; 17 gol, 8 asistlik performansıyla transferin gözdesi olan Vedat Muriç'in Giresunspor'da birlikte çalıştığı Erkan Sözeri, golcü oyuncunun transferi hakkında flaş sözler söyledi.

'Gençlerbirliği, Vedat'ı 500 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer etti'

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Erkan Sözeri şu ifadeleri kullandı:

"Vedat Muriç çok çalışkan ve muazzam bir karaktere sahip bir oyuncu. Giresunspor'da çalıştığım dönemde devre arasında başkanımız Mustafa Bozbağ, 'İstersen değiştirebiliriz' dedi. Ben de 'Başkanım karakterli bir oyuncu şans verirsek kulübe para kazandırabilir' dedim. 2015/16 sezonunda Vedat 17 gol attı, transfer döneminde Rahmetli İlhan Cavcav başkanımız beni aradı ' Sende bir Vedat varmış, evlat bu nasıl oyuncu?' siye sordu. Ben de 'Alırsanız fayda sağlar başkanım' cevabını verdim. O dönem Gençlerbirliği, Vedat'ı 500 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer etti. Vedat 1994 doğumlu, genç ve dinamik bir oyuncu. Vedat'ı transfer eden takım hata yapmaz. Vedat'ın her takımda oynayabileceğini düşünüyorum. Uzun vadede Vedat her takıma fayda sağlar. Vedat'ı transfer eden takım pişman olmaz" 

Sözeri: 'Fatih Hoca, Vedat'ı mutlaka transfer edecektir'

"Giresunspor'da çalıştığım dönemde Fatih Terim Türkiye Futbol Direktörlüğü görevindeydi, o dönem Fatih Terim, Vedat'ın Milli Takım formasını giymesi için büyük bir uğraş sarf etti. Fatih Hoca'nın o dönemden itibaren Vedat'a ilgisinin olduğunu biliyorum. Fatih Hoca, Vedat'ı mutlaka transfer edecektir. Galatasaray'ın oyun yapısı Vedat'a daha uygun. Vedat'ın Türkiye'de oynaması bence daha önemli. Vedat para almadığı zamanda oynar, takımda kriz oluşturmaz"

Giresunspor süreci

"Bu sezon Gençlerbirliği ve Giresunspor'da görev aldım. Aslında Gençlerbirliği'nin ardından bu sezon çalışmayı düşünmüyordum. Fakat araya hatrını kıramadığım insanlar girince Giresunspor'un teklifini kabul ettim. Ateşten bir gömlek giydim ama sonu güzel oldu"

Erzurum ve Bursa'dan teklif

"Süper Lig'den bir alt lige çıkan iki takımdan transfer teklifi geldi. Bu takımlar Erzurumpor ve Bursaspor, iki kulüpte de kongre süreci olacak"

Senin için hazırladığımız haberler