Mario Branco, F.Bahçe'de Terraneo ve Comolli'den Sonra 3. Yabancı Direktör Oldu

14.06.2022 - 21:23 | Son Güncellenme: 14.06.2022 - 21:52

Mario Branco, Fenerbahçe'nin futbol direktörü oldu. Branco, Sarı-Lacivertli kulüpte çalışan Giuliano Terraneo ve Damien Comolli'nin ardından 3. sportif direktör.

Mario Branco, F.Bahçe'de Terraneo ve Comolli'den Sonra 3. Yabancı Direktör Oldu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolası ile hazırlanan Fenerbahçe, takımı dünyaca ünlü teknik direktör Jorge Jesus'a emanet etti. Teknik kadrosuna Jesus'un yardımcılarının yanı sıra Mehmet Aurelio'yu da futbol menajeri olarak katan Sarı-Lacivertliler, yeni futbol direkörüyle de anlaşma sağladı.

"Böyle büyük bir kulüpte çalışma fırsatına sahip olmak bir onur"

Mario Branco, Fenerbahçe'nin yeni sportif direktörü oldu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Branco, Fenerbahçe ile anlaştığını doğruladı. Branco, yaptığı paylaşımda, "Böyle büyük bir kulüpte çalışma fırsatına sahip olmak bir onur. Verilen güveni haklı çıkarmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin 3. yabancı sportif direktörü

Sarı-Lacivertlilerin anlaşma sağladığı Mario Branco, Fenerbahçe'de Giuliano Terraneo ve Damien Comolli'nin ardından görev alan 3. yabancı sportif direktör oldu.

Giuliano Terraneo 10 ay kalabildi

2015/16 sezonunun başında futbolun tek patronu olarak göreve getirilen Giuliano Terraneo, yalnızca 10 ay boyunca kulüpte kalabildi. Sezon başında dönemin teknik direktörü Vitor Pereira ile transferin baş rolü olan İtalyan futbol adamı, 10 ayın ardından yüksek tazminatlarla kulüpten ayrıldı.

Aziz Yıldırım'a tesise gelme dedi

Dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a "tesislerime gelme" demesi, Giuliano Terraneo'nun ipini çeken hamle olmuştu. Öte yandan Terraneo'nun ayrılık sonrası Fenerbahçe'ye Kante'yi getireceği ile ilgili yaptığı açıklama ise gündem olmuştu.

"8 milyon Euro'ya Kante için Caen'i ikna etmiştim"

Terraneo, yaptğı açıklamada şöyle konuştu: "Fenerbahçe'ye aldığım Josef, Kjaer ve Nani'den kulüp toplamda 7 milyon Euro kar etti. Transferine karşı çıktığım isimler (Ozan Tufan, van Persie, Fernandao, Volkan Şen) sıkıntı yarattı. O dönemde Başkan, genç bir Türk oyuncu için diretti. Ben 8 milyon Euro'ya Kante için Caen'i ikna etmiştim. Ama O genç Türk oyuncuda ısrar etti. Yaya Toure olacak dedi ve aldırdı. Portekizli teknik direktörün 'işimize yaramaz' demesine rağmen."

Comolli'nin görev süresi 19 ay oldu

2017/18 sezonunda ise Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün sportif direktörlük koltuğunu Damien Comolli'ye verdi. Comolli, Terraneo'nun ardından 2. yabancı futbol direktörü oldu. 12 Haziran 2018'de gelen Comolli, 16 Ocak 2020'de kulüpten ayrıldı. Fransız futbol adamının Sarı-Lacivertliler'deki görev süresi 19 ayla sınırlı kaldı.

İlgini Çekebilir
Mehmet Aurelio Fenerbahçe'ye döndü!
Habere Git

Falette transferinden sonra istifa etti

Görevi süresince kulüp yönetiminden yeterli desteği göremeyen Damien Comolli, fazla tutunamadı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un da destek verilmediğini söylediği Fransız sportif direktör, özellikle Falette transferinden sonra istifa etti.

Futbolcunun menajerlik şirketi ile ilişkisi olduğu iddia edilen ve bu nedenle eleştirilen Comolli, suçlamaları reddetmek için Twitter hesabı açmış ve bu hareket ile Ali Koç'un tepkisini çekmişti.

Senin için hazırladığımız haberler