TESFED'ten TFF'ye karşı açıklama!

20.06.2023 - 19:31 | Son Güncellenme: 20.06.2023 - 19:40

Türkiye Espor Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu hakkında bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

TESFED'ten TFF'ye karşı açıklama!

TESFED ne tür bir açıklama yaptı?

Türkiye Espor Federasyonu ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında eSüper Lig ve eMilli takım üzerinden olay meydana geldi! Türkiye Espor Federasyonu yapmış olduğu duyuruda Türkiye Futbol Federasyonu’na karşı tavır takındı.

Türkiye Espor Federasyonu’nun resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından oluşturulan ve yönetilen eMilli Takım’ın federasyona tanınan izinler olduğu hâlde görmezden gelinerek kurulduğu ve resmi olmayarak oluştuğunu dile getirdi.

 

İşte! TESFED'in sosyal medya mecrasından yaptığı açıklama.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye’yi bir numaralı espor ülkesi hâline getirme ve dünyada kabul gören Türk espor ekolünü yaratma vizyonuyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızda espora katkı sağlayacak birçok işe imza attık. Ancak, gelinen noktada tüm iş birliği çabalarımıza rağmen Federasyonumuza tanınan yetkiler göz ardı edilerek Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gayriresmi bir “eMilli Takım” kurulmuş ve TFF nezdinde yürütülmeye başlanmıştır.

Bir diğer yandan ise, yine Türkiye Futbol Federasyonu tarafından eSüper Lig adlı organizasyon yine bilgimiz haricinde hukuka aykırı bir şekilde hayata geçirilmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu, klasik futbol branşı ile esporun bir alt dalı niteliğindeki spor oyunları arasındaki fark konusunda büyük bir yanılgı içerisindedir. Tüm kamuoyunun malumu olduğu üzere espor dalı tüm dünyada futbol veya bir başka spor dalından tamamıyla ayrı bir şekilde münhasır bir spor olarak değerlendirilmekte olup Türkiye Futbol Federasyonu’nun değil Türkiye Espor Federasyonu.

Senin için hazırladığımız haberler