Testis Kanseri Sebastien Haller'in Sağlık Durumu Nedir? Açıklama Yaptı

30.08.2022 - 14:04 | Son Güncellenme: 30.08.2022 - 14:17

Erling Haaland'ın Manchester City'e transferinden sonra Borussia Dortmund'a giden Sebastien Haller, testis kanseri oldu. Haller, sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Testis Kanseri Sebastien Haller'in Sağlık Durumu Nedir? Açıklama Yaptı

Erling Haaland'ın gidişiyle oluşan golcü boşluğunu doldurmak için Ajax'tan Borussia Dortmund'a transfer olan Sebastien Haller, testis kanserine yakalandı. Sağlık durumu nedeniyle yeni takımıyla henüz çalışmalara katılamayan yıldız futbolcu, ilk kez açıklamalarda bulundu.

"Karım şoke olsa da bununla başa çıkabildi ama annem..."

ESPN'e konuşan Haller, "Kansere yakalandığımı duyunca karım şoke olsa da bununla başa çıkabildi ama annem... Çok üzülmüştü ve kendini kötü hissediyordu. Kendini yalnız hissetmemesi için kardeşlerimi aradım. Yapabildiğim tek şey buydu." ifadelerini kullandı.

"Gerçekten iyi hissediyorum"

Sağlık durumu hakkında bilgi veren yıldız oyuncu, "Şu anda gerçekten iyi hissediyorum hatta birkaç ay öncekiyle aynı durumdayım. Yani bu iyiye işaret. İyi besleniyorum. Birçok insan sağlığıma kavuşmam için bana güven veriyor. Herkese kendimi iyi hissettiğimi ve onların da iyi hissetmesini söylemek istiyorum." şeklinde konuştu.

Sebastien Haller kimdir?

22 Haziran 1994 doğumlu Sebastien Haller, Fransa'nın Vigneux altyapısında futbola başladı. Bretigny altyapısında da oynayan Haller, AJ Auxerre'in alt yaş kategorilerinde forma giydi. Auxerre'de profesyonel olan futbolcu, Utrecht, Frankfurt West Ham ve Ajax gibi kulüplerde oynadı.

2 sezonluk Frankfurt macerasında değerine değer katan Sebastien Haller, 50 milyon Euro'ya West Ham'a transfer oldu. 22.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında 2021'in Ocak ayında Ajax'a imza atan golcü, bu sezon başında ise Haaland'ın gidişi nedeniyle forvet arayışında olan Dortmund'a transfer oldu. Alman kulüp Haller'in bonservisine 31 milyon Euro ödedi.

Haller'in performansı

Geçtiğimiz sezon Ajax ile 43 karşılaşmada görev alan Haller, 34 kez rakip fileleri havalandırmayı başarırken, 9 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Kariyeri boyunca 352 maça çıkan Fildişi Sahilli oyuncu, 153 gol, 57 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler