TFF, Ali Palabıyık'ın Sezon Sonuna Kadar Görev Almayacağını Açıkladı

03.05.2023 - 20:07 | Son Güncellenme: 03.05.2023 - 20:34

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan son dakika açıklamasıyla performans yetersizliği nedeniyle hakem Ali Palabıyık'a sezon sonuna kadar görev verilmeyeceğini açıkladı. Detaylar...

TFF,  Ali Palabıyık'ın Sezon Sonuna Kadar Görev Almayacağını Açıkladı

AJANSSPOR HABER

TFF, sezonun bitmesine kısa süre kala hakem Ali Palabıyık'a sezon sonuna kadar maç verilmeyeceğini açıkladı. . TFF, performans yetersizliği nedeniyle Palabıyık'ın görev almasını uygun görmedi. İşte detaylar...

''Ali Palabıyık, görev almayacak''

TFF, Ali Palabıyık'ın sezon sonuna kadar görev almayacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Spor Toto 1. Lig'in 35. haftasında 30.04.2023 günü oynanan Altınordu - Bandırmaspor müsabakasının hakem yönetimi ile ilgili teknik değerlendirme ve VAR kayıtları incelemesi sonucunda; müsabaka hakemine performans yetersizliği nedeniyle sezon sonuna kadar görev verilmemesi yönünde karar alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

3 ay görev almadı, ilk maçında skandal yaşadı

Adana Demirspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından uzun bir süredir maç yönetmeyen Ali Palabıyık, Altınordu-Bandırmaspor maçı ile yeniden yeşil sahalara döndü. 3 ay sonra tekrardan karşılaşmalara dönen Palabıyık, karşılaşmada verdiği kararla tekrardan gündeme geldi. 

İlgini Çekebilir
TFF binasına silahlı saldırı davasında karar!
Habere Git

Maçta Altınordu'nun kazandığı penaltı ve bir pozisyonda yardımcı hakemin yerde kalan Bandırmasporlu oyuncunun lehine faul işareti yapmaması sonrası tartışmalar devam ediyor.

Bandırma sert tepki vermişti

Bandırma ekibi, olay sonrası sosyal medya hesabından sert tepki verdi. Bandırmaspor, "Biz de anlamıyoruz" başlığıyla paylaşım yaptı. Erzurumspor ise; "Yayıncı kuruluşun telif hakkı sebebiyle Ali Palabıyık’ın verdiği penaltıyı bu şekilde verebiliyoruz" ifadelerini paylaştı.

VAR'ı dinlemedi

Karşılaşmanın 85. dakikasında Altınordu'nun kazandığı penaltı tartışma yarattı. Maçın 82. dakikasında Altınordulu Şeref, ceza sahası içerisinde Bandırmaspor'dan Soukou'nun müdahalesi ile yerde kaldı. Ali Palabıyık beyaz noktayı gösterdi. Ali Palabıyık'ın penaltı kararının ardından VAR devreye girdi ancak Palabıyık'ın kararı buna rağmen değişmedi. Pozisyonu izledikten sonra Palabıyık penaltı kararının geçerli olduğunu belirtti ve vuruşun kullanılmasını istedi.

Bandırmaspor: VAR kayıtları açıklansın

Bandırmaspor, maçın hakemi Ali Palabıyık'a sert tepki gösterdi. Kulübün paylaştığı yazılı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) VAR kayıtlarının açıklanması talep edildi.

Bandırmaspor'un "Var kayıtları açıklansın" başlıklı açıklaması şu şekilde: "Spor Toto 1. Lig'de 30.04.2023 tarihinde Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan Altınordu-Beyçimento Bandırmaspor karşılaşmasında Türkiye'nin ve spor kamuoyunun gözleri önünde dikkatleri çeken ve geniş yankı bulan bariz hakem hatalarına şahit olunmuştur.

85. dakikada hakem Ali Palabıyık'ın vermiş olduğu ve VAR incelemesi neticesinde aleyhimize verilen penaltı kararı maçın gidişatını etkilemiş ve karar spor kamuoyunda geniş yankı bulmuştur. Maç içinde verilen diğer hakem kararları da müsabakanın önüne geçmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler