TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, Galatasaray'a başkan adayı olacak mı? Açıkladı!

23.03.2018 - 15:43 | Son Güncellenme: 23.03.2018 - 15:43

TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, Galatasaray'a başkan adayı olacak mı? Açıkladı!

TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, flaş açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'a başkan adayı olacağı konuşulan Dürüst, bu konuda bilgiler verdi.

Milli takımın formaları için görüş ifade eden Ali Dürüst, VAR, Burak Yılmaz, Arda Turan, Lucescu ve Fatih Terim hakkında gündem belirleyecek tespitlerde bulundu.

Galatasaray eski yöneticisi ve TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

Sözlerine A Milli Takımı hakkında bilgeler vererek başlayan Ali Dürüst, "4 tane hazırlık maçımız var. Bu hazırlık maçlarını en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Tecrübeli ve genç futbolcularımız var. İlerleyen yıllarda tecrübeli ve genç futbolculardan oluşan bir kadro oluşturacağız" dedi. 

Cengiz Ünder'in durumu maç saati belli olacak!

Cengiz Ünder'in sakatlığı hakkında da konuşan Dürüst, "Cengiz, Riva'da küçük bir sakatlık geçirdi. Maç saati her şey belli olacak. Bütün futbolcularımız gibi Cengiz'in başarısı bizi gururlandırıyor. Cenk, Enes, Emre Mor, Kaan ve Hakan Çalhanoğlu bizi gururlandırıyor. Türkiye'de de liglerimizde oynayan iyi futbolcularımız var" ifadelerini kullandı.

Lucescu 54 tane maç izledi!

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun birçok karşılaşmayı takip ettiğini ifade eden Ali Dürüst, "Lucescu toplamda 54 tane maç izledi. 1. Lig ve alt kategorilerde oynayan futbolculardan karma oluşturuldu. A Milli Takım için bu büyük bir fırsat oldu. Lucescu'nun bu tutumu liglerimizi etkileyecektir" diye konuştu.

Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu ve Arda Turan Milli takıma geri dönecek mi?

Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz'ın A Milli Takıma dönebileceğini söyleyen Dürüst, "Bu aşamada oyuncularımızın yaşadığı sakatlıklar da var. Oyuncuların özel durumları da söz konusu. Genç ve tecrübeli futbolcularımızdan performans verecek bir takım ortaya çıkacak. Bu maçlar genç oyuncularımız için fırsat. Hazırlık maçları yerine puan maçlarının olması oyuncularımızı daha fazla motive edecektir" açıklamalarında bulundu.

Galatasaray'a başkan adayı olacak mı? Açıkladı!

Özgür Sancar'ın 'Galatasaray'a başkan aday olacak mısınız?' sorusuna ise Ali Dürüst, "Galatasaray başkanlığı konusunda fikrim yok. Şu anda gündemimizde A Milli Takım var. Sayın Başkan Mustafa Cengiz'in yönetimi ara seçimde olan bir yönetim, amacı kongreyi mayıs ayına taşımaktı. Şu anda ligde önemli bir yarış var. Bu sezon ligimiz çok keyifli geçiyor. Ligde yarış sonuna kadar gidecektir" cevabını verdi.

Fatih Terim hakkında flaş sözler...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in başarılı olacağını belirten Dürüst, "Fatih Hoca geçmişte Milli Takım ve Galatasaray'da önemli başarılar yakaladı. Yine başarılı olacağını düşünüyorum. Galatasaray'ın ceza almaması konusunda da UEFA'ya güzel bir sunum yapıldı. Sunum güzel bir teveccüh gördü. Kulüplerimizin ceza almaması gerekli" şeklinde konuştu.

VAR bariz hatalar için önemli! Milli formaları beğendim!

VAR sistemi ve Milli formalar hakkında konuşan Ali Dürüst sözlerini, "Hakem kararlarında hata olduğu zaman itirazlar olabilir. Eleştirinin boyutunu aşmamak lazım. Kurumlar TFF'den bağımsız. Atanma işleminden sonra da bağımsız olarak çalışıyorlar. Bu konuda yorum yapmamak lazım. Teknolojiden kayıtsız kalmamak lazım. VAR bariz hataları önlemek için önemli. VAR futbolumuzun doğallığına dokunmayacak. Açık pozisyonlarda VAR'ın müdahelesi olacak. Son karar hakemin olacak. Bariz hatalar önlendiği vakit futbol keyifli hale gelecek. VAR sisteminiş 2018 Dünya Kupası'nda izleyip göreceğiz. 

Tabii ki yeni formalarda bizim klasik izlerimiz var. Ay-Yıldız ve kuşağımızı görüyoruz. Özlediğimiz formalar olduğunu düşünüyorum. Eleştiriler olabilir. Bunun da bir kuşağı var. Modern zamana uymak gerekir.

Forma fiyatları konusunda yanlış bir ifade oldu. Oyuncuların giydiği formalar 300 TL'dir. Normal taraftar formasının ücreri ise 129 TL'dir. Şu anda hazırlık maçlarına çıkıyoruz. İnsanlarımızın bizlere karşı ilgisi alakası çok güzel. Bu durumdan da memnunuz" konuşmasını tamamladı.

AJANSSPOR -

Senin için hazırladığımız haberler