Mehmet Büyükekşi: "Ali Palabıyık Öyle Hatalar Yaptı ki Sezon Sonuna Kadar Maç Vermeyeceğiz"

06.06.2023 - 09:54 | Son Güncellenme: 06.06.2023 - 11:23

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ali Palabıyık'ın üç maçta büyük hatalar yaptığını ve sezon sonuna kadar maç vermeyeceklerini açıkladı.

Mehmet Büyükekşi: "Ali Palabıyık Öyle Hatalar Yaptı ki Sezon Sonuna Kadar Maç Vermeyeceğiz"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milliyet Gazetesi'nin duayen yazarı Attila Gökçe'nin sorularını yanıtladı. Büyükekşi, 3 maçta büyük hatalar yapan Ali Palabıyık'a bu sezon daha maç vermeyeceklerini de söyledi.

Attila Gökçe'nin, "En büyük hayal kırıklığınız ne oldu?" sorusuna Büyükekşi, hakem Ali Palabıyık yanıtını verdi.

"Ali Palabıyık'a sezon sonuna kadar maç görevi vermiyoruz"

Büyükekşi, "Üç maçta öyle büyük hatalar yaptı ki kazanalım derken kaybetme noktasına geldik. Şimdi sezon sonuna kadar maç görevi vermiyoruz. Sonrasını da düşüneceğiz” dedi.

Öte yandan Ali Palabıyık UEFA’daki 1. Sınıf tek Türk hakemi konumunda bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi, Kuntz'un kaderini çizdi
Habere Git

"Rekabet güzel bir şeydir"

Büyükekşi, Galatasaraylı sözlerine de yanıt veren TFF Başkanı, "Her takımımızın şampiyonluğunu aynı heyecan ve saygıyla kutlarız. Rekabet güzel bir şeydir. Süper Lig’imizin marka değerini artıracak etkenlerden biri de rekabettir” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Resmen açıklandı! VAR'dan sonra o da geliyor
Habere Git

Bilindiği üzere TFF, daha önce Spor Toto 1. Lig'de oynanan Altınordu - Bandırmaspor maçının hakemi Ali Palabıyık'a sezon sonuna kadar maç verilmeyeceğini açıklamıştı.

TFF'den yapılan açıklamada; "Spor Toto 1. Lig'in 35. haftasında 30.04.2023 günü oynanan Altınordu - Beyçimento Bandırmaspor müsabakasının hakem yönetimi ile ilgili teknik değerlendirme ve VAR kayıtları incelemesi sonucunda; müsabaka hakemine performans yetersizliği nedeniyle sezon sonuna kadar görev verilmemesi yönünde karar alınmıştır." ifadeleri kullanılmıştı.

Bandırmaspor: VAR kayıtları açıklansın

1. Lig'de 3-3 biten Altınordu - Bandırmaspor maçında verdiği penaltı kararı çok konuşulan Ali Palabıyık'a Bandırmaspor da büyük tepki göstermişti.

Maçın ardından yazılı bir açıklama yapan Bandırmaspor, VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişti. 1. Lig ekibi Bandırmaspor, TFF'nin Ali Palabıyık kararının ardından Altınordu maçının tekrar edilmesini veya hatanın yapıldığı 81. dakikadan itibaren yeniden oynanmasını talep etti.

Galatasaray-Alanyaspor maçındaki kararları tepki çekmişti

Ali Palabıyık, 23 Ekim 2022 günü oynanan Galatasaray - Alanyaspor maçında da düdük çalmış ve verdiği kararlarla Sarı-kırmızılı camianın da tepkisini çekmişti. Palabıyık o maçtan sonra da bir süre görev alamamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler