TFF, Murat Sancak'ın Hakemlere Yönelik Fetö İddiası İçin Savcılığa Gitti

16.02.2022 - 15:06 | Son Güncellenme: 16.02.2022 - 19:00

TFF, hakem camiasında Fetöcüler olduğunu iddia eden Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'tan belgeleri isterken, başsavcılığa da başvuruda bulunduğunu açıkladı. İşte detaylar.

TFF, Murat Sancak'ın Hakemlere Yönelik Fetö İddiası İçin Savcılığa Gitti

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hakemlerin içinde Fetöcüler olduğunu iddia eden Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'a çağrıda bulunurken, savcılığa gitti. TFF, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Sancak'ı elindeki belgeleri sunmaya davet etti.

TFF, Sancak'tan belge istedi

TFF'den yapılan açıklamada, geçen Pazartesi günü oynanan Adana Demirspor-Beşiktaş maçından sonra Murat Sancak’ın açıklama yaptığı belirtilerek, "TFF yetkilileri, hakemlerimiz ve Süper Lig’de görev yapan teknik sorumluların içinde, halen FETÖ’cülerin bulunduğu yönünde medya kuruluşlarına açıklamalarda bulunmuştur." denildi.

TFF, Başsavcılığa başvuruda bulundu

Sancak'tan belge isteyen TFF yönetimi, "TFF olarak, Sayın Sancak’ı bu iddialarına ilişkin; elindeki tüm isimleri, bilgi, belge ve kanıtlarıyla Federasyonumuza ve devletimizin yetkili mercilerine iletmeye davet eder, bu iddialar hakkında gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduğumuzu kamuoyunun bilgilerine sunarız" ifadelerini kullandı.

Tarihi cezalar talep edildi

TFF hukuk kurulu da Sancak'ı dün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. 3 ayrı maddeden sevk edilen Sancak için 1 milyon liraya yakın para cezasıyla 500 günü aşan oranda hak mahrumiyeti cezası talep edildi.

İlgini Çekebilir
Çebi: Savcıları Sancak'ın Fetö iddiası için göreve davet ediyorum
Habere Git

Murat Sancak ne demişti?

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, "Fetöcü hakemleri temizleyin. Bugün az daha katliam olacaktı. Bütün taraftarı tahrik etti." demişti.

"Teknik deröktörlerin yüzde 30'u Fetöcü"

Sancak, daha sonra Tivibu Spor'a yaptığı açıklamada, Süper Lig'de görev alan teknik adamların yüzde 30'unun FETÖ'cü olduğunu ileri sürmüştü. Sancak şöyle konuşmuştu: "TFF, kimin Fetöcü olduğunu biliyor. 17-25 Aralık'tan sonra tövbe etmiş falan... Süper Lig'de teknik direktörlerin yüzde 30'u Fetöcü.. Bunlar işsiz kalmiyor hep iyi yerlere geliyorlar."

"Hepsini ifşa ederim"

Sancak, bu açıklamaların ardından kendisine geçen sezon aldığı 400 günlük cezanın hatırlatılması üzerine, "Bana yeniden öyle bir ceza vermeye kalkmasınlar, hepsini ifşa ederim." demişti.

Muhtemel cezası 2 yıla yaklaşıyor

Sancak'ın bu açıklamaları ona pahalıya mâl olabilir.

Yaklaşık 2 sene ceza alabilir

Sancak bu sözlerinden sonra PFDK'ya sevk edildi. Sancak'ı bekleyen cezalar şöyle:

36. maddeden
En az 360 gün hak mahrumiyeti cezası
En az 200 bin, en fazla 500 bin lira para cezası

39. maddeden

En az 90 gün hak mahrumiyeti

En az 100 bin en fazla 300 bin lira para cezası

41. maddeden

En az 75 gün, en fazla 150 gün hak mahrumiyeti cezası

En az 35 bin, en fazla 150 bin lira para cezası

Toplam istenen hak mahrumiyeti cezası:

En az 525 gün, en fazla 600 gün

İlgini Çekebilir
Ahmet Nur Çebi: "Murat Sancak'ın Şenol Güneş iddiası kocaman bir yalan"
Habere Git

Toplam istenen para cezası:

En az 335 bin lira, en fazla 950 bin lira.

Senin için hazırladığımız haberler