TFF toplanıyor! Süper Kupa ertelenmesi oylanacak

20.03.2024 - 00:53 | Son Güncellenme: 20.03.2024 - 01:08

TFF'de Mehmet Büyükekşi yönetimi toplanarak, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinin ertelenmesi ile ilgili oylama yapacak. Detaylar.

TFF toplanıyor! Süper Kupa ertelenmesi oylanacak

2022/23 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak olan Turkcell Süper Kupa mücadelesinin tarihi ile ilgili belirsizlik sürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa konusunda harekete geçmeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe Avrupa'da çeyrek finalde... Süper Kupa tarihi değişecek mi?

Daha önce Suudi Arabistan'da düzenlenmesi planlanan Süper Kupa, Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk posterlerine izin vermemesi üzerine iptal edilmişti. Daha sonra 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacağı açıklanan Süper Kupa, UEFA Konferans Ligi'nde ülkemizi temsil eden Fenerbahçe'nin çeyrek finale yükselmesiyle tarihi konusunda belirsizliğe girdi.

TFF harekete geçiyor

Spor Gecesi Digital YouTube kanalında Haluk Yürekli, TFF'nin Süper Kupa için harekete geçeceğini kaydetti. TFF'de Mehmet Büyükekşi yönetimi bir araya gelerek Süper Kupa'nın tarihi konusunda karar verecek.

İlgini Çekebilir
PFDK Sevkleri yapıldı! Fenerbahçe -Trabzonspor maçı ve Süper Lig detayı
Habere Git

Yarınki toplantıda oylama yapılacak

Habere göre 20 Nisan (yarın), saat 13.00'te TFF yönetim kurulu toplantısında Süper Kupa’nın ertelenmesi hakkında oylama yapılacak.

Ali Koç erteleme talep etti

UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçı öncesi Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa'nın ileri bir tarihe ertelenmesini talep etmişti. Koç, "Takvim çok üste üste geldi. Tarihi belirlerken diğer tarihleri göz önünde bulundurmadık. Bizim bu turu geçmemiz ülkemizin 9'unculuğu için çok çok önemli. Ülke menfaatleri açısından rakibimizin de kabul etmesi halinde yeni bir tarih bulunmasının çok daha doğru olacağını arkadaşlarla aramızda konuştuk. Ahmet Bey bu konuda belli tarihler üzerinde çalışıyor. İnşallah turu geçeriz. 'Bu turu geçtik.' öz güveni beni korkutuyor. Yarın UEFA Başkanı da maçımıza geliyor. 'Evde izleyelim diyecektim' ama diyemedim. Bana bir sözü vardı maç seyretmek için. İnşallah tur atlayacağız. Başvuru yapmadık, yapacağız. Turu geçersek yeni vereceğimiz tarih de etkilenebilir. Bu turu geçelim" diye konuştu.

Özbek: "Galatasaray her türlü kararın arkasında durur"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise "Süper Kupa için karar mekanizması TFF'dir. Galatasaray da gelişmeleri izlemektedir. Türk futbolunun hayrı ve faydası için her türlü kararın Galatasaray arkasında durur" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler