TFF yabancı hakemden önce yabancı harfleri getirdi!

03.01.2023 - 13:37 | Son Güncellenme: 03.01.2023 - 13:47

Son dakika haberi... TFF tarafından yayınlanan Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nda Türkçe'de bulunmayan q,w ve x kullanıldı. İşte detaylar

TFF yabancı hakemden önce yabancı harfleri getirdi!

AJANSSPOR HABER

Türk futbolunda en önemli öğelerden biridir yabancı...  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), her zaman bir 'yabancı' sorusuna muhattaptır. Bu bazan futbolcu sayısı ile ilgilidir bazense hakem... Ancak bu sefer TFF yabancı harflerle gündeme geldi.

Yabancı sorunu!

TFF, gelecek sezon yabancı oyuncu sayısının belirlenmesi konusunda kulülerle görüşmeler yapıyor. Gelecek yıl 8+3 mü yoksa sınırsız yabancı mı olacağı gündemdeki yerini koruyor. 

Derbiye yabancı hakem önerisi!

Özellikle Sivasspor-Galatasaray maçında yaşanan hatadan sonra yabancı hakem tartışmaları büyüyor. Eski hakem, yeni yorumcu Fırat Aydınus, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini yabancı hakemin yönetmesi gerektiğini söylüyor. 

İlgini Çekebilir
TFF'den Sportif Ekipman Talimatı: Yıldız, numara ve Arial font...
Habere Git

TFF'nin talimatı yayınladı

TFF'nin bu tartışmaların yanı sıra rutin işleyişi sürüyor. Çeşitli konularda talimatlar yayınlanıyor, kurallar belirleniyor. TFF, Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nı 2022 Aralık ayında yayınladı.

Yabancı harfler talimatta!

Ancak talimattaki maddeler dikkat çekti. Maddeler sıralanırken Türkçe'de bulunmayan q, w ve x harfleri kullanıldı.  

Yabancı hakemden önce...

TFF, Dünya Kupası arasına girmeden önce kasım ayında VAR'da yabancı hakem kullanılabileceğini açıklamıştı. Böylece yabancı harfler yabancı hakemden önce Türkiye'ye geldi. 

İlgini Çekebilir
TFF, yasa dışı futbol yayınlarının önlenmesi talimatını yayınladı
Habere Git

Yabancı bir metinden mi alındı?

Yabancı harflerin kullanılması akla talimatın yabancı bir ülke ya da kurumdan alınarak Türkçe'ye çevrildiği iddiasını da gündeme getirdi. 

Özen gösterilmedi

Ne olursa olsun, TFF'nin yayınladığı talimatta Türkçe'ye özen gösterilmediği görüldü. Bu da futbolda örnek olması gereken bir kurum olan TFF için düş kırıklığı yarattı.

Senin için hazırladığımız haberler