Selim Soydan gemileri yaktı: Fenerbahçe, Milli Takım, Nihat Özdemir...

14.04.2022 - 11:54 | Son Güncellenme: 14.04.2022 - 12:01

TFF yöneticisi Selim Soydan, hakem operasyonunda kulüplerin Nihat Özdemir'e tuzak kurduğunu belirtti, Milli Takımı bir Türk teknik direktörün çalıştırması gerektiğini söyledi.

Selim Soydan gemileri yaktı: Fenerbahçe, Milli Takım, Nihat Özdemir...

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu üyesi Selim Soydan, çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Kulüplerin Nihat Özdemir'e tuzak kurduğunu iddia eden Soydan, şu an Milli Takım sorumlusu olan ve teknik direktörlüğe Alman Stephan Kuntz'u getiren Hamit Altıntop'u üstü kapalı olarak eleştirdi. Soydan, "Türk Milli Takımı'na Türk hoca şarttır" dedi. Fenerbahçe hakkında da konuşan Soydan sarı lacivertlilerin Löw olmazsa yola İsmail Kartal ile devam etmesi gerektiği söyledi.
"Kulüpler Nihat Özdemir'e tuzak kurdu"

Haziran ayında seçimi yapılacak seçimi bekleyen TFF'de yöneticilerinden Selim Soydan Sabah gazetesine açıklamalarda bulundu. İsmi TFF Başkanlığı için geçen Hamit Altıntop'u eleştiren Soydan, kulüplerin Özdemir'e tuzak kurduğunu söyledi.

"Özdemir'in yetkisini devretmesi hataydı"

Özdemir'in sağlam karakterli, adaletli ve tutarlı bir insan olduğunu belirten Soydan şunları söyledi: "Hatırlarsanız, kulüplerin federasyonun alacağı bazı kararlarda görüş belirtme isteği olmuştu. Hatta dört büyük kulübün başkanı beraber televizyonlara çıkıp bunu istemişti. Benim o zaman yönetimde söylediğim bir laf vardı, 'Çok büyük yanlış yapıyorsunuz. Bugün görmüyorsunuz ama yarın olacakları size söylüyorum. Siz kendi salahiyetinizi (yetki) başkasına veriyorsunuz. Bundan sonraki gelişmelere şöyle bir bakalım. Nihat ağabeye isteyerek bir tuzak kuruldu. 'Bu hakemleri istemiyoruz, yeni hakemlerle yola çıkalım, bu kararı destekleriz' dediler. Bu iş yapıldıktan sonra hepsi bu lafları etmemişler gibi geldiler, karşısına dikildiler."

"Nihat Bey gidene istediği hakemleri alamadılar"

Özdemir'in gitmesini "Türk futbolu için büyük bir kayıp" olarak değerlendiren TFF yöneticisi, kulüpleri suçladı. Soydan, "Bunlar neden oldu, önce bunu açayım; hiçbiri Nihat Bey olduğu sürece federasyonla istedikleri gibi oynayamadılar. 'Yok bu hakem, yok şu hakem böyle' dediklerinde federasyon hiçbirini dinlemedi. Ta ki Nihat ağabey ayrılana kadar. Çünkü kim haklıysa, kimin hakkıysa onlar tek tek verildi. Bunlar kendi menfaatleri için bir araya geldiler. Ve tek tek ağır ağır eyleme başladılar" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen, TFF Başkan adayını açıkladı
Habere Git

"Kulüpler 180 derece döndü"

Hakem operasyonunu kulüplerin istediğini iddia eden Soydan şöyle konuştu: "Hakemlerin gitmesini kulüpler istedi. 'Bıktık' dediler. Bu karar çıktıktan sonra 180 derece döndüler. Olay ortaya çıktı. Mesele federasyonu ve Nihat Bey'i devirmekti. Zekeriya Alp neden istifa etti diye ben size sorayım… İşi iyi götürüyordu. Hiç kimse bir laf söyleyemiyordu. Ne yaptı kulüpler? Dediler ki 'Bundan çok şikâyet var. Biz senden memnunuz ama yanındaki insanları değiştirmeni istiyoruz.' Yani bu ne demek? Sen bu işi iyi yapıyorsun ama seni atamıyoruz, sen istifa et. 'Onları feda et' dediğin zaman, namuslu bir adam, kendi istifa eder onlarla geldiği için."

Kulüpler Birliği'ne yabancı eleştirisi: 3 sene önce de kontrat deniliyordu

TFF yöneticisi, yabancı kuralının 8+3 olarak devam etmesini isteyen Kulüpler Birliği'ne ağır eleştirilerde bulundu. Soydan, "Bu da bir tuzak. Katiyen değişmeyeceği söyleniyordu, karar öyle alındı. Nihat Bey çok da söyledi. Biliyorlar ki bu değişmeyecekti. Üç sene evvel de ellerindeki oyuncuların kontratları olduğunu söylüyorlardı" dedi.

"Türkiye'den kadroya çağrılan isimleri çoğaltmalıyız"

Soydan konuşmasına şöyle devam etti:  "Sen yabancı aldığın zaman oynatmaya mahkumsun. 'Niye bu kadar para verdin aldın' diyorlar. Bazı gençleri mecburiyetten oynattılar. Onlar bulmadılar... Gençler çıktılar ama aldıkları adamlar kötü çıktıkları için kendileri bulmuş gibi lanse ediyorlar! Milli Takım'ı ondan sonra hep dışarıdaki isimler temsil ediyor. 7-8 kişi dışarıdan oynuyor. Alt milli takımlarda da durum aynı. Türkiye'den de kadroya çağrılacak futbolcu sayısını mutlaka çoğaltmalıyız."

Selim Soydan, Hamit Altıntop'u hedefe koydu

Selim Soydan, Şenol Güneş'in ayrılmasından sonra kendisi yerine Milli Takım sorumlusu olan ve TFF başkanlığı için ismi geçen Hamit Altıntop'a da eleştirilerde bulundu. Milli Takım'ın başında Stephan Kuntz'un bulunmasını değerlendiren Soydan,  "Türk Milli Takımı'na Türk hoca şarttır. Çünkü senin adetini bilen, Türk halkını tanıyan, nasıl konuşacağını bilen biri olmalı. Hiddink geldi en büyük hoca, ne yaptı? Milli Takım çok farklı bir yer. Kulüpler gibi değil. Müstesna bir yer orası" dedi.

"Şenol Güneş'e o hak verilmeliydi"

Şenol Güneş'in görevden ayrılma süreciyle de açıklamalarda bulunan Soydan şunları söyledi: "Şenol Güneş diye bir hocamız var bizim. Çok muvaffak olmuş bir isim. Bugünkü Milli Takım'ı kuran adam. Bu işe başlarken bana söylediği iki çift laf vardı. "Selim ağabey, iki turnuvaya da katılmak istiyorum bu çok önemli." 'Ne istersen tamam' dedim. 'Şimdiden peki diyorum, hiçbir işine karışmam, otobüse bile binmem, toplantına bile katılmam. Sen rahat ve huzurlu çalış' dedim. Öyle çıktık yola. Ağzından çıkanları yaptı. 3 maç kala İspanya'da toplandığımızda anladım ki Şenol'u benden istiyorlar. Beraber yola çıkmışım. İnandığım, fevkalade bir insan. Ben dedim, bu görevi bırakırım. Yalnız yönetimi bırakmam. Çünkü bizler buraya atandık, seçilmedik. Onlar da 'Peki' dedi. Öyle devam ettik. 'Şenol kalsaydı ne olacaktı' diyeceksin belki. Kalması gerekirdi, üç maç kalmış. O hakkın verilmesi lazımdı. Çünkü o takım o puanları almış. Hadi değişiklik oldu. Ne değişti? Aynı takım oynadı. Neticeler ortada."

"Löw ile İsmail Kartal beraber olmaz"

Soydan, eskiden yöneticilik yaptığı Fenerbahçe'nin son durumunu da değerlendirdi. Sarı lacivertlilerde tmayacak, büyük bir hocanın görev yapması gerektiğini söyleyen Soydan, "Tahmin ediyorum Löw'le anlaştılar ve şimdi de Löw ile İsmail Kartal'ı herkes karşı karşıya getirmek istiyor. Bu doğru olmaz! Eğer Löw gelmeyecekse, İsmail Kartal olur. Bunların görmedikleri bir şey var. İsmail de iddialı. Kalırsa burada iki tane teknik direktör ortaya çıkıyor. Bu ileride istemeyerek de olsa bile Fenerbahçe'ye zarar verir" dedi.

"5 kaliteli isimle Fenerbahçe'nin sırtı yere gelmez"

Soydan Mesut Özil'in kadro dışı bırakılmasını da doğru bulmadığını belirterek şöyle konuştu: "Senin elinde Mesut varsa İrfan varsa onlar takımı oynatacak. İyi futbolcu adedi beşin üstündeyse korkma. Her takımla kafa kafaya oynarsın. Çünkü bu oyun onlarla oynanıyor. Sahaya çıkan oyuncular karar veriyor. Sen iyi bir teknik direktörsen en iyi şekilde onu sahaya hazırlarsın. Sen ne şekilde oynanacağını çizen adamsın."

Senin için hazırladığımız haberler