TFF'de WhatsApp skandalı!

17.07.2020 - 20:42 | Son Güncellenme: 17.07.2020 - 20:50

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), şu ara bir temsilci krizi yaşanıyor! TFF Temsilciler Kurulu'nun saygın kimliğiyle bilinen Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz'ün lisansı, WhatsApp'ta yaptığı sağlık uyarıları nedeniyle iptal edildi. Bu olay TFF yönetiminde de büyük rahatsızlık yarattı.

TFF'de WhatsApp skandalı!

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 9 Temmuz'da açıkladığı kararda bir madde çok fazla kimsenin dikkatini çekmedi.17. maddede şöyle deniyordu:

"Üst Klasman Temsilcisi YÜKSEL GÜRÜZ'ün, Temsilciler Kurulu Talimatı'nın 28/d. maddesi uyarınca LİSANSININ İPTAL EDİLMESİNE..."

Peki lisans neden iptal edildi, 28. maddenin 'd' fırkrası ne diyor?

Temsilciler Kurulu Talimatı'nda '28/d' maddesi ise şöyle tanımlanıyor: "d) Yazılı, görsel, işitsel basın ve internet ortamında TFF, TK, temsilcilik ve hakemlik kurumu ile yaptığı görev hakkında izin almadan görüş beyan edilmesi..."

Covid-19 için uyarmak suç sayıldı!

Temsilci Yüksel Gürüz'ün 9 Temmuz'dan önce yazılı, görsel ve işitsel medyada ile sosyal medyada dile getirdiği herhangi bir görüş veya açıklaması bulunmuyor. Zaten temsilcilerin medyaya konuştuğu da pek fazla görülen bir durum değildir. Yaptığımız araştırmadan sonra Gürüz'ün lisansının iptal edilmesinin nedeninin WhatspApp yazışmaları olduğunu ortaya çıkardık.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve Aşı Bilimi Derneği Başkanı Gürüz, WhatsApp grubunda diğer temsilci arkadaşlarını Covid-19 konusunda nasıl tedbirler alması gerektiği konusunda uyardı.

Bu yazışmalardan bir şekilde haberdar olan Temsilciler Kurulu Koordinatörü Baki Şahin, Gürüz'ün lisansının iptal edilmesini istedi. TFF Başkanı Nihat Özdemir'in de Gürüz'ün lisans iptali kararından rahatsız olduğu öğrenildi.

Tahkim Kurulu'na itiraz edecek

Gürüz ise hukuki olarak haklarını aramak için harekete geçti. Önümüzdeki Perşembe günü konuya dair Tahkim Kurulu'nda duruşmalı itirazın gerçekleştirecek ve kararın iptalini isteyecek.

Yüksel Gürüz'ün hiçbir medya organına açıklama yapmadığı halde Temsilcil Kurulu Talimatı'nın 28/d maddesine dayanılarak lisansının iptalinin spor hukukuna aykırı olduğu ve bu kararın iptalinin yüksek ihtimal olduğu belirtiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler