TFF'den Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 11. kez cevap!

12.03.2022 - 17:02 | Son Güncellenme: 12.03.2022 - 17:22

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un basın toplantısından sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 24 saat geçmeden Fenerbahçe'ye cevap verdi. İşte detaylar...

TFF'den Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 11. kez cevap!

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu ile Fenerbahçe arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Ali Koç'un yaptığı "TFF ve MHK'deki kişilergörevlerini bırakmalı" sözlerinin ardından federasyondan konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamanın  Koç'un "TFF 10 açıklamamızı saatler içerisinde cevapladı. Başka bir kulüp yoktur herhalde" demesinin üzerinden 24 saat geçmeden gelmesi dikkat çekti.

 

TFF: Açıklama yapmamız zorunluluk

TFF'den yapılan açıklamada Ali Koç'un 2.5 saatlik basın toplantısından sonra açıklama yapmalarının zorunluluk haline gemdiği belirtildi.  TFF'nin kulüp başkan ve yöneticilerimizin her türlü öneri ve eleştirisine açık olduğu belirtilen açıklamada "Ancak kurumumuzun onurlu tarihi ve saygınlığını hedef alan açıklamaları kabul etmemiz mümkün değildir" denildi.

"Ali Koç'un başkanlık sorumluluğuna yakışmadı"

Açıklama şöyle devam etti:"Sayın Ali Koç'un daha çok, mesnetsiz ve kurgu ürünü sosyal medya "malzeme"lerini içeren, TFF kurumu, yöneticileri, MHK ve görevlileriyle ilgili küçük düşürücü söylemleri, her şeyden önce temsil ettiği başkanlık sorumluluğuna yakışmamıştır."

"Koç'un söylemlerinin spor kültüründe yeri yok"

Federasyonun her kulübe eşit mesafede olduğuni belirtirken "Fenerbahçe camiası Türk futbolu için vazgeçilmez bir değerdir" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, "Sayın Koç'un Federasyonumuza yönelik, "Nefret", "Tehdit", "Husumet" ve "Uğraşma" gibi söylemlerinin spor kültüründe asla yeri yoktur" denildi.

Ali Koç'a ceza sinyali

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un söyledikleri hakkında incelemenin başlatıldığı vurgulanan açıklamada şunlar söylendi: "Bizzat TFF yöneticilerimiz, MHK Başkanımız ve üyeleri ile hakemlerimizin yetkinliklerine ve kişilik haklarına saldırı mahiyetindeki, MHK Başkanının şahsına ve temsil ettiği kuruma yönelik küçük düşürücü söylemleri için gerekli inceleme yapılacaktır."

"Kaos ortamı yaratmakta"

Açıklamada, hakem atamalarına yönelik üretilen senaryolar üzerine kurulu eleştirilerin  gerçekleri yansıtmadı belirtilerek "Bununla birlikte, bu tip söylemler futbolumuza ve hakemliğe hiçbir katkı sağlamadığı gibi kaos ortamı yaratmaktadır" denildi.

"Hakemler üzerinde baskı yaratır"

Açıklama şöyle devam etti: "Klasman belirlemenin kurumun bir tasarrufu olduğunun unutulmaması gerektiği ve yapılan olumsuz eleştirilerin hakemliğe katkısı olmayacağı gibi, sadece hakemlerimiz üzerinde baskı yaratacağı kesindir. Adil ve seyir zevki olan futbol isteyen tüm paydaşlarımızın bu konuya dikkatini çekmek isteriz."

"Sistem değişikliği isteyenler saygı duymalı"

TFF, Ali Koç'u şu sözlerle hedef aldı: "Sistem değişikliğini savunanların öncelikle hakemlik kurumundaki sistemsel değişikliklere de saygı duyması beklenir! Yabancı hakem gelsin gibi bir düşünceye kesinlikle katılmıyor ve bu türden önerileri kabul edilemez buluyoruz. Federasyonumuz ve MHK'yi suçlarken, "Haklılar ama şeklen yanlış", "El birliğiyle bu hale getirdik", "Hakem hataları var ama şanssızlıklar yaşadık" gibi itirafları da kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Futbolun tüm paydaşlarını da ayrıştırmaya değil birleştirmeye çağırıyoruz."

Ali Koç ne demişti?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bazı hakemlere düdük astırılması ilgili konuşmuş ve yaşananların en hafif tabirle beçeriksizlik ve yetersizlik olduğunu söylemişti. TFF ve MHK'nin görevi bırakması gerektiğini belirten Ali Koç şöyle konuşmuştu: "TFF'nin Fenerbahçe'ye karşı yaklaşımını, niyetini ifade edebilmek için. Adeta 3 maymunu oynadılar. Fenerbahçe nefreti, TFF'ye öyle işlemiş ki Fenerbahçe bir açıklama yaptığında mürekkebi kurumadan tehdit etme cüretinde bulundular. Başka kulüplerin TFF'nin içinden geçen açıklamalarına dostlar alışverişte görsün diye cevaplıyorlar. Savcıları göreve çağırmışlar. Yüreğiniz varsa savcılara başvurun. Neye istinaden savcıları göreve çağırıyorsunuz? Tam 10 açıklamamızı saatler içerisinde cevapladılar. Başka bir kulüp yoktur herhalde. Hal böyleyken biz ne yapacağız? Bu köhnemiş zihniyetle var gücümüzle mücadele edeceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler