TFF'den Süper Kupa kararı: Para Galatasaray ve Fenerbahçe'den kesilecek!

11.02.2024 - 10:57 | Son Güncellenme: 11.02.2024 - 11:00

Suudi Arabistan'da oynanması beklenirken iptal edilen Süper Kupa Finali için TFF'den karar çıktı. Galatasaray ile Fenerbahçe'den para kesilerek Suudi Arabistan'a iade edilecek.

TFF'den Süper Kupa kararı: Para Galatasaray ve Fenerbahçe'den kesilecek!

AJANSSPOR HABER

29 Aralık'ta Riyad'da oynanması gereken ve daha sonra sorunlar çıkmasıyla birlikte ertelen Süper Kupa finali için Suudi Arabistan, ödenen 4 milyon euro paranın iadesini talep etti. TFF'den ise karar çıkarak paranın Galatasaray ile Fenerbahçe'den kesileceği iddia edildi. Detaylar...

TFF'den flaş karar

Sabah'ta yer alan habere göre; Süper Kupa için Fenerbahçe ve Galatasaray'a ödenen 4 milyon dolar (yaklaşık 123 milyon TL), Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kulüplerin alacaklarından kesilecek. Para, Suudi Arabistan'a iade edilecek.

Mart'ta oynanabilir

Süper Kupa karşılaşması için adı geçen 2 stat ismi gündeme atıldı. Övünç Özdem'in haberine göre; Samsun 19 Mayıs Stadyumu ile Gaziantep Kalyon Stadyumu listede. Tarih için net karar henüz verilmedi fakat 29 Mart olabilir. 

Kriz çıktı ertelendi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı önce krize dönüştü, ardından ileri bir tarihe ertelendi.Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa finali, yaşanan kriz nedeniyle ertelenmişti. Atatürk pankartlarına izin verilmemesi sebebiyle iki kulüp maça çıkmama kararı alarak Türkiye'ye geri döndü.

Yaşanan olay sonrasında Beşiktaş, Ankaragücü, Antalyaspor, Sivasspor, Konyaspor ve Samsunspor, Süper Kupa finalinin statlarında oynanması için çağrı yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler