TFF'den VAR görüntüleri yanıtı

09.11.2023 - 17:19 | Son Güncellenme: 09.11.2023 - 17:25

Gündemin ana maddelerinden biri de Lale Orta'nın Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a VAR görüntülerini göndermesi ve İsmail Kartal'ın PFDK'ya sevk edilmesiydi. TFF'den yanıt geldi.

 TFF'den VAR görüntüleri yanıtı

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Lale Orta, VAR görüntülerinin eski MHK Başkanı Lale Orta tarafından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a gönderildiğini iddia etmişti. 

TFF iddiaların Etik Kurulu'na gönderildiğini duyururken, "VAR görüntüleri naklen yayın aracından yayıncı kuruluşa ve TFF VAR odasına ham olarak ve aynı anda gönderilir. Dolayısıyla VAR odasında mevcut olan görüntülerin tamamı aynı zamanda yayıncı kuruluşta da olabilir. Mahrem olan görüntüler değil maçta görev yapan sahadaki hakemler ile VAR odasında görev yapan hakemler arasındaki konuşmalardır.

Dönemin MHK Başkanının bir Kulüp Başkanına VAR görüntülerini gönderme iddiası TFF Yönetim Kurulu'nun 18.10.2023 tarihinde aldığı kararla Etik Kurulu'na sevk edilmiş, kurul ilgili soruşturmayı başlatmış, süreç devam etmektedir" denildi. 

İlgini Çekebilir
Tuzlaspor'dan "kara para aklama" soruşturması açıklaması
Habere Git

İsmail Kartal'ın Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi ve çifte standart eleştirisi

TFF, "Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. Maddesince hakemlerin ve diğer müsabaka görevlilerinin tarafsızlığını şüpheye düşürecek şekilde yapılan açıklamaların tamamının incelenmesini şart koşar" ifadesine yer verirken, "Futbol Disiplin Talimatı'nın Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkında Açıklamalar, kenar başlıklı 38. Maddesi 20.01.2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 04.04.2023 tarihinde ise bu maddenin ihlali gerekçesiyle Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir.  Aynı madde kapsamında 31.10.2023 tarihinde Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın da sevki yapılmıştır" vurgusunu yaptı. 

Açıklamasına şerh düşen TFF, "Bunlarla birlikte, bu konuda hem ilgili maddenin ruhu açısından hem de zaman açısından daha dikkatli olacağımızı ve açıklamaların takibini titizlikle yapmak üzere kadromuzu genişleteceğimizi belirtmek isteriz" yorumuna yer verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler