TFF'yi şaşkına çeviren olay! Kulüpler 2 ayda 180 derece döndü

29.08.2022 - 16:56 | Son Güncellenme: 29.08.2022 - 17:05

Kulüplerin isteği ile kurulan Rezerv Lig'in kaldırılması için çalışmalar başladı. TFF ise aynı başkanlardan 2 ayda gelen farklı söylemlerden dolayı şaşkın.

TFF'yi şaşkına çeviren olay! Kulüpler 2 ayda 180 derece döndü

AJANSSPOR HABER

Rezerv Lig konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Kulüplerin sezon başında altına imza atarak Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurduğu Rezerv Lig'in kaldırılması gündemde.

Kulüpler istedi

Mehmet Büyükekşi, TFF Başkanı olmadan önce yaptığı görüşmelerde kulüp başkanları Rezerv Lig'in kurulması yönünde başvuruda bulundu. 19 Süper Lig takımından büyük çoğunluğu bu yöndeki bir talebin altına ıslak imza attı.

TFF hayata geçirdi

Mehmet Büyükekşi TFF Başkanı olduktan sonra kulüplerin istediği doğrultusunda Rezerv Lig kurulması için çalışmalara başladı. 30 Haziran'da da 19 Süper Lig takımının katılımıyla Rezerv Lig'i hayata geçirdi. 

Rezerv Lig kuralları

Rezerv Lig'de şampiyon olacak takıma 1 milyon TL, ikinci takıma 500 bin TL, üçüncü takıma 300 bin TL başarı ödülü verilecek. Maçlarda galibiyet primi 100 bin TL, beraberlik primi ise 50 bin TL olarak belirlendi. 

Katılmayan 5 milyon TL ödeyecek

Rezerv Lig'de il dışına çıkacak takımlara 50 bin TL deplasman yardımı yapılıyor. Lige katılmayan veya katılacağını bildirmesine rağmen ligden çekilen kulüplere 5 milyon TL ceza verilmesi öngörülüyor. Lige katılım göstermeyen veya ligden çekilen kulüplerden alınacak cezalar bir fona aktarılarak lige katılan kulüplere ödül olarak dağıtılıyor. 

Ali Koç kulüplere yazı yazdı

Rezerv Lig başladıktan sonra kulüplerden şikayet başladı. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç'a gerek yüz yüze gerek telefonla başvuran Süper Lig başkanları Rezerv Lig'in iptal edilmesini istedi. Gerekçe olarak finansal ve lojistik problemler gösterildi. Bunun üzerine Ali Koç, resmi yazı yazarak kulüplerin Rezerv Lig ile görüşlerini resmi olarak kendisine bildirmesini istedi.  19 kulüpten 13'ü yani üçte iki çoğunluk Rezerv Lig'i istemediğini beyan ederse Ali Koç konuyla ilgili TFF'den randevu alacak. 

Mehmet Büyükekşi şaşkına döndü!

Haziran ayından kulüplerin büyük çoğunluğunun isteği ile Rezerv Lig'i hayata geçiren Mehmet Büyükekşi'nin yaşanan gelişmelerden dolayı şaşkına döndüğü belirtiliyor. Hatta bir Süper lig kulübü başkanının Büyükekşi'ye "Diğer TFF başkanları Rezerv Lig'i hayata geçirmedi. Biz sizin yapacağınızı da düşünmüyorduk. Bu yüzden ilk başta imza verdik" dediği kulislerde konuşuluyor.

Senin için hazırladığımız haberler