Thiam mı Samatta mı? Fenerbahçe'nin ilk 11 kararı

06.02.2021 - 14:30 | Son Güncellenme: 06.02.2021 - 17:18

Fenerbahçe haberleri... Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Derbide Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'un nasıl bir 11 kullanacağı merak konusu oldu. Fenerbahçe'de Novak, Gustavo, Caner ve Mesut Özil ilk 11'de olacak mı? İşte detaylar...

Thiam mı Samatta mı? Fenerbahçe'nin ilk 11 kararı

Salim MANAV- AJANSSPOR

Fenerbahçe'nin Galatasaray derbisi kadrosu belli oldu. Fenerbahçe'de derbi öncesi hekes Luis Gustavo ve Mesut Özil'e odaklanmış durumdaydı. Sakatlığı süren Gustavo'nun son dakikada sahaya çıkıp çıkmayacağı merak konusuydu. Ayrıca son idmanda sol bekte Caner Erin ile Filip Novak'ın denenmesiye Teknik Direktör Erol bulut'un bu mevkide kararsızlık yaşadığı konuşuluyordu. Bu soruların hepsi yanıtını buldu.

Mesut Özil 11'de başlayacak mı?

Mesut Özil'in de maça ilk 11'de mi başlayacağı yoksa ikinci devre mi oyuna gireceği merak edilen bir diğer önemli konu. Pelkas'ın yokluğunda oyun kurcu mevkisinde sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de Erol Bulut, tercihini Mert Hakan Yandaş ve Sosa'dan yana kullandı. Hatayspor karşısında 13 dakika süre alarak ilk kez Fenerbahçe formasını giyen Özil maçın gidişatına göre oyuna girecek.

Sol bekte son karar

Diğer yandan Bulut'un kararsızlık yaşadığı bir diğer mevki ise sol bek pozisyonuydu. İdmanlarda Novak'ın denenmesi bu konuda soru işaretleri yaratmıştı. Bulut'un bu konuda son kararı Caner Erkin oldu. Novak bu sezon 9 lig maçında 573 dakika süre aldı ama gol ve asist katkısı yapamadı. Caner Erkin ise 20 maçta 1521 dakika sahada kalırken, 6 asiste imza attı.

Forvette Samatta

Teknik Direktör Erol Bulut'un kararsız olduğu mevkilerden biri de santrafor bölgesiydi. Son haftalarda attığı goller takıma katkısıyla Mame Thiam ve Mbwana Samatta arasında kalan Bulut'un son kararı Samatta oldu. Mame Thiam maça yedek olarak başlayacak. Mame Thiam,bu sezon 14'ü ilk 11 olmak üzere 18 maçta forma giydi. 5 gol attı, 4 asist yaptı. Mbwana Samatta ise 9 maçta ilk 11 olarak başladı. 6 kez sonradan oyuna girdi. Tanzanyalı forvetin bu sezon 4 golü bulunuyor.

İşte Fenerbahçe 11'i

Teknik Direktör Erol Bulut'un Galatasaray karşısında görev vereceği 11 şöyle:

Altay, Nazım Sangare, Serdar Attilla Szalai, Caner Erkin, Ozan Tufan, Jose Sosa. Mert Hakan Yandaş, Bright Osayi-Samuel, Enner Valencia, Mbwana Samatta.

Senin için hazırladığımız haberler