Thomas Heurtel'den kendisine yöneltilen eleştirilere şok yanıt!

11.10.2022 - 20:05 | Son Güncellenme: 11.10.2022 - 20:13

Zenit’e imza atması sebebiyle Fransa Milli Takımı'ndan uzaklaştırılan eski Anadolu Efes'li Thomas Heurtel, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Thomas Heurtel'den kendisine yöneltilen eleştirilere şok yanıt!

AJANSSPOR - HABER

Rusya Ligi VTB ekiplerinden Zenit’in bu yaz Eurobasket sonrası imza attırdığı Thomas Heurtel, Rusya’ya gitmesi sonucu büyük tepki toplamıştı. Fransa Basketbol Federasyonu, Eurobasket öncesi kadroya çağrılan isimlere, Rusya ve Belarus ekipleri ile anlaşmamaları üzerine “yemin sözleşmesi” imzalatmıştı. Bu sözleşmenin cayma bedeli ise milli takımdan men olarak belirlenmişti. Milli takım aktivitelerinden uzaklaştırılan Heurtel yoğun eleştiriye maruz kalmıştı.

Heurtel’den yanıt geldi

Kendisine yöneltilen sözcükleri sosyal medya hesabı üzerinden cevaplayan Heurtel “Rusya’ya transferim hakkında eleştiride bulunan, bana sosyal medyadan ulaşan insanlara sesleniyorum. Bilginiz olsun beni eleştirmeniz umurumda bile değil! Üzgünüm durum bu, gidin kendinize bir hayat edinin. Vaktinizi benimle uğraşarak boşa harcamayın. Teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Eurobasket’te Fransa için kilit rol oynamıştı

Geçtiğimiz Eylül ayında yapılan Eurobasket’te final, İspanya ve Thomas Heurtel’li Fransa arasında oynanmıştı. Turnuvayı ikinci sırada tamamlayan Fransa’da kilit rol oynayan 33 yaşındaki oyun kurucu turnuvayı; 10.4 sayı, 7.1 asist ortalamaları ile noktalamıştı.

Anadolu Efes forması terlemişti

Fransız guard, 2015-2017 sezonu arasında ülkemizde Anadolu Efes forması giymişti. Temsilcimizin formasını 2.5 sezon terleten oyuncu burada; 11.6 sayı, 6.5 asist ortalamaları ile oynamıştı. Tecrübeli guard Efes ile sözleşmesi bitince İspanyol ekibi Barcelona’nın yolunu tutmuştu. 

Fenerbahçe’ye çalım atmıştı

2020-2021 sezonunda Barcelona forması giyen oyuncunun adı Fenerbahçe ile anılmıştı. O dönem Barcelona’nın oyuncunun sözleşmesini Real Madrid’e gitmemek şartıyla feshedeceği konuşulan oyuncu, Fenerbahçe’yle görüştüğü iddialarının gölgesinde Barcelona’nın ezeli rakibi Real Madrid ile görüşmüştü. Euroleague içi transfer sezonu kapandığında Katalan ekibi tarafından serbest bırakılan oyuncu, yarım sezon Fransa’da Asvel forması giydikten sonra yaz aylarında Real Madrid’e imza atmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler