Euroleague’de Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’te kimler sakat / oynamayacak?

15.11.2022 - 12:26 | Son Güncellenme: 15.11.2022 - 12:32

Euroleague’de temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko’nun Panathinaikos, Anadolu Efes’in ise Barcelona’yı ağırlayacağı hafta öncesi takımların eksiklerini derledik.

Euroleague’de Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’te kimler sakat / oynamayacak?

AJANSSPOR HABER

Türk Hava Yolları Euroleague’de 8. hafta perşembe akşamı oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Fenerbahçe’nin evinde Panathinaikos, Anadolu Efes’in ise Barcelona’yı ağırlayacağı hafta öncesi, işte takımların eksikleri... 

Anadolu Efes, Shane Larkin’i bekliyor 

Temsilcimiz Anadolu Efes perşembe günü saat 20.30’da Sinan Erdem’de Barcelona’yı ağırlayacak. İlk 7 maç sonunda 5 mağlubiyet alan temsilcimizde tek bir eksik can sıkıyor. Eylül ayıda parmağından geçirdiği ameliyattan bu yana sahalardan uzak kalan Shane Larkin, Barcelona karşısında da forma giyemeyecek. 

Konuk ekipte ise aşil sakatlığı bulunan Nikola Mirotic ve dizinden ameliyat olan Sergi Martinez kadroda olmayacak. Başından geçirdiği sakatlık sonrasında yeniden takımla çalışmalara başlayan Kyle Kuric’in durumu ise şüpheli. 

Oranlar:

Anadolu Efes MS/1 (1.43) 

Barcelona MS/2 (1.81) 

Fenerbahçe’de tek eksik Nemanja Bjelica 

Fenerbahçe Beko cuma günü saat 20.45’te evinde Yunan temsilcisi Panthinaikos’u ağırlayacak. Karşılaşma öncesi ekibimizde tek eksik bu sezon henüz formasına kavuşamayan Nemaja Bjelica. Calf sakatlığı bulunan Sırp oyuncunun en az 1-2 hafta daha sahalardan uzak kalması bekleniyor. 

Panathinaikos’un ise karşılaşmaya tam kadro ile çıkması bekleniyor.  

Oranlar:

Fenerbahçe Beko MS/1 (1.09) 

Panathinaikos MS/2 (3.00) 

Olympiakos, deplasmanda tam kadro 

Bayern Münih ve Olympiakos perşembe akşamı 22.30’da Audi Dome’da karşı karşıya gelecek. Ev sahibi Bayern’de kişisel sebeblerden ötürü geçen hafta kadroda yer almayan Zan Mark Sisko ve sakatlığı yeni biten Othello Hunter’ın durumu belirsizliğini koruyor.  

Olympiakos’un ise karşılaşma öncesi bir eksiği bulunmuyor. 

 

Oranlar:

Bayern Münih MS/1 (1.97) 

Olympiakos MS/2 (1.35) 

Valencia’da önemli eksikler 

Perşembe akşamı 22.30’2da Virtüs Bologna evinde İspanyol ekibi Valencia’yı ağırlayacak.  Karşılaşma öncesi Bologna’da tek eksik diz sakatlığını yeni atlatan Awudu Abbas. 

Konuk ekipte ise takımın kritik oyuncuları; Sam Van Rossom (diz), Jasiel Rivero (calf) ve Martin Hermannsson (diz) sakatlıkları sebebiyle sahada olamayacak. 

 

Oranlar:

Virtus Bologna MS/1 (1.30) 

Valencia MS/2 (2.08) 

Kızılyıldız 2. galibiyetini arayacak 

Euroleague’de perşembe akşamı 21.00’de Kızılyıldız, Stark Arena’da Asvel’i ağırlayacak. Sırp ekibinde milli takım görevini tamamlayan Ognjen Dobric, Luka Mitrovic ve Nikola Topic karşılaşmada takımlarının bir parçası olabilecek. Geçtiğimiz haftalarda mide virüsü ile mücadele eden Nemanja Raduljica, John Holland ve Stefan Markovic’in durumu ise şüpheli. 

 

Asvel’de ise tek eksik çapraz bağ sakatlığı ile sezonu kapatan pivot Joffrey Laugverne. 

 

Oranlar: Kızılyıldız MS/1 (1.26) 

                Asvel  MS/2 (2.20) 

Real Madrdi’te Yabusele endişesi 

Perşembe akşamı 22.45’te Real Madrid, ALBA Berlin’i WiZink Center’da konuk edecek. Los Galacticos’ta sezon başından beri forma giyemeyen Anthony Randolph (diz), Rudy Fernandez (el bileği), Carlos Alocen (diz), Nigel Williams Goss gibi isimler bu hafta da sahada olamayacak. Ağrıları sebebiyle geçtiğimiz hafta Anadolu Efes karşında forma giyemeyen Fabian Caseur ve diz sakatlığı yaşayıp sahayı terk eden Guershon Yabusele’nin durumları ise belirsiz.  

 

ALBA Berlin’de ise sezon başından beri forma giyemeyen Markus Eriksson (bacak), Maodo Lo (bilek) ve sezon içinde eli kırılan Jonas Mattisscek sakatlıkları sebebiyle İspanya deplasmanında oynayamayacaklar. 

 

Oranlar: Real Madrid MS/1 (-) 

ALBA Berlin MS/2 (3.54) 

Monaco ve Baskonia eksiksize yakın 

Euroleague’de cuma akşamı saat 21.00’da, sezonun iki seyir zevki yüksek takımı Monaco ve Cazoo Baskonia, Gaston Medecin’de karşılaşacak. Ev sahibi Monaco’da herhangi bir eksik bulumazken, Baskonia’da ise tek eksik bilek sakatlığı bulunan pivot Steven Enoch olarak öne çıkıyor. 

 

 

Oranlar: Monaco MS/1 (1.16) 

Cazoo Baskonia MS/2 (2.59) 

Olimpia Milano, Zalgiris’in konuğu 

Zalgiris Kaunas cuma akşmaı 21.00’de Olimpia Milano’yu Zalgirio Arena’da ağırlayacak. Maç öncesi ev sahibinde bir eksik bulunmuyor. 

Olimpia Milano’da ise diz sakatlığı bulunan Shavon Shields’ın en az 3 hafta sahalara dönmesi beklenmezken, son maçta forma giyemeyen Gigi Datome ve Billy Baron’un durumları şüpheli. 

 

Oranlar:

Zalgiris Kaunas MS/1 (1.73) 

Olimpia Milano MS/2 (1.49) 

 

Partizan Exum’dan yoksun

Euroleague’de haftanın son mücadelesinde Partizan cuma akşamı 22.30’da Stark Arena’da Maccabi Tel Aviv’i ağırlayacak. Maç öncesi Sırp ekibinde Danilo Andusic ve Uros Trifunovic milli takımdan dönüp takımlarına katıldılar. Sezon başından beri Aleksa Avramovic (el) ve Alen Smailagic’ten (hamstring) sakatlıkları dolayısıyla faydalanamayan Partizan’a üzücü bir haber geçtiğimiz hafta oyu  kurucu Dante Exum’dan geldi. Avustralyalı gardın bu hafta da formasından uzak kalması bekleniyor. 

 

İsrail ekibinde ise tek eksik hamstirng sakatlığı bulunan pivot Roman Sorkin olarak gözüküyor.  

 

Oranlar:

Partizan MS/1 (1.69) 

Maccabi Tel Aviv MS/2 (1.52) 

Senin için hazırladığımız haberler