Tokyo 2020'ye katılacak Türk sporcular Japonya'ya uğurlandı

16.07.2021 - 19:11 | Son Güncellenme: 16.07.2021 - 19:18

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda 16 branşta Türkiye’yi temsil edecek 108 sporcu ve milli kafilemiz törenle Japonya’ya yolcu edildi. İşte detaylar…

Tokyo 2020'ye katılacak Türk sporcular Japonya'ya uğurlandı

AJANSSPOR-HABER

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda mücadele edecek milli sporcular, Japonya'ya gitti.

 

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 23 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek milli sporcular, antrenörler ve yöneticilerden oluşan kafile, İstanbul Havalimanı'ndan törenle uğurlandı.

Kasapoğlu: 84 milyonu temsil edecekler

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Burada 84 milyonu en güzel şekilde temsil edecek sporcularımız var. Onlar bizi her zaman gururlandırdı ve gururlandırmaya devam edecekler. İnşallah yine şanlı bayrağımız ve İstiklal Marşı'mız en güzel heyecanımız olacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi Tokyo'da 108 sporcu temsil edecek

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 1 yıl ertelenen olimpiyatlara hazırlık sürecinin uzun sürdüğünü aktaran Kasapoğlu, "Pandemi süreci geçti. Hiçbir zaman umutsuzluğa, karamsarlığa prim vermedik. Federasyonlarımız, antrenörlerimizle bu mücadelenin içinde olduk. 'Bir sene var, altı ay, bir ay var, 10 gün var...' derken, o gün geldi çattı. Şimdi hayallerimizi ve rüyalarımızı gerçeğe dönüştürme zamanı. 16 branş, 108 sporcu ve çok büyük bir umutla kafilemizi yolcu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

THY'den Türk kafilesine özel uçak

Konuşmaların ardından kafilede yer alan sporcu, antrenör ve yöneticiler, Türk Havayolları'nın Türkiye Olimpiyat Takımı için özel olarak giydirdiği uçakla Tokyo'ya hareket etti.

Tokyo Olimpiyatları ne zaman?

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, 23 Temmuz - 8 Ağustos traihleri arasında düzenlenecek. Tokyo'da gerçekleştirilecek oyunlar seyircisiz olacak.

Senin için hazırladığımız haberler