Galatasaraylı Lucas Torreira: "İtalya'da kalmak isterdim!"

17.11.2022 - 12:52 | Son Güncellenme: 17.11.2022 - 13:39

Galatasaray'ın Uruguaylı yıldız oyuncusu Lucas Torreira, Türkiye'ye transfer süreci ve 2022 FIFA Dünya Kupası hakkında konuştu. Ne söyledi? İşte tüm detaylar...

Galatasaraylı Lucas Torreira: "İtalya'da kalmak isterdim!"

Galatasaray'ın 26 yaşındaki Uruguaylı yıldız oyuncusu Lucas Torreira, hem Galatasaray'a transfer süreci hem de 2022 FIFA Dünya Kupası hakkında Amerikan spor kanalı ESPN'nin İspanyolca yayım yapan kanalı olan ESPN Deportes'e açıklamalarda bulundu.

"Benim için en önemli şey milli takıma seçilmek."

Sözlerine 2022 FIFA Dünya Kupası hakkındaki görüşlerini anlatarak başlayan Torreira, şunları söyledi: " Benim için en önemli şey milli takıma seçilmek. Şimdi kariyerimde ikinci defa Dünya Kupası'nda oynayacağım. Bu turnuvayla ilgili daha önce 2018 Dünya Kupası'nda yaşadığım eşsiz bir tecrübem var. Biliyorsunuz, bir oyuncu için Dünya Kupası, içinde yer alınabilecek en güzel turnuvadır. Bu turnuvada en önemli şey kendine güvenmek ve teknik direktörünü oynayabileceğine ikna etmek. Gerek ilk 11'de başlayarak gerek yedekten oyuna dahil olarak ülkenize katkı sağlamak zorundasınız."

"Devamlılık için Galatasaray'ı seçtim."

Arsenal'den Galatasaray'a transfer süreci anlatan Torreira, şunları söyledi: " Dünya Kupası'nda oynayabilmek için devamlılığa ihtiyacım vardı. Bu yüzden de Galatasaray'a transfer olmaya karar verdim. Bana sundukları proje beni ikna etti ve benim gibi bir oyuncunun sürekliliğe sahip olması çok önemli. Galatasaray'dan gelen telefon ve Fernando Muslera'dan gördüğüm yardım benim için çok önemliydi. Çünkü geleceği düşünmek ve orada ne olduğunu bilmek gerekiyor."

İlgini Çekebilir
Lucas Torreira'ya Serie A'dan talip çıktı!
Habere Git

"İtalya'da kalmak isterdim."

Geçen sezon formasını giydiği İtalyan kulübü Fiorentina hakkında da konuşan Torreira, şu ifadeleri kullandı: "Geçen sezon bittiğinde birden çok belirsizlik vardı ve çok fazla anksiyete krizi (aşırı kaygı ve endişe krizi)  yaşadım. Fiorentina'da çok iyi bir sezon geçirdim ve bu sezonla ilgili birden çok opsiyonum vardı. Benim isteğim İtalya'da kalmaktı fakat biliyorsunuz futbolda her şey çok hızlı değişiyor."

"Galatasaray'ı çok sevdim."

Sözlerine Galatasaray'a duyduğu sevgiden söz ederek nokta koyan Torreira, şunları söyledi: "Türkiye hakkında çok az bilgim vardı. İtalyan futbolundan tamamen farklı bir lige geldim ama bu zorluğun üstesinden geldim. Galatasaray'ı ve Galatasaraylıları çok sevdim. Onların ilgisi, proje, Okan Buruk ve yönetimden gelen telefonlar çok hoşuma gitti. Bunlar benim Galatasaray'ı seçmemde çok etkili oldu."

Torreira'nın Galatasaray performansı

Sezon başında 6 milyon Euro bonservis bedeliyle Premier Lig ekibi Arsenal'den Galatasaray'a transfer olan Lucas Torreira, sarı kırmızılı ekiple bu sezon 12 maça çıktı. 12 maçta 975 dakika sahada kalan 26 yaşındaki oyuncu, bu 975 dakikaya 1 tane asist sığdırdı. 

İlgini Çekebilir
Lucas Torreira'dan Galatasaray'ı rahatlatan hareket: Kovdu!
Habere Git

Torreira'nın milli takım performansı

Kendisi için en önemli şeyin Uruguay olduğunu söyleyen Torreira, bugüne kadar ülkesi adına 40 maça çıktı. 40 maçta 2063 dakika sahada kalan yıldız oyuncu, 2 asist yaparken 4 tane de sarı kart gördü. 26 yaşındaki oyuncu, şimdi de 2022 FIFA Dünya Kupası'nda boy göstermeye hazırlanıyor.

Uruguay'ın Dünya Kupası'ndaki rakipleri

Uruguay, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda H Grubu'nda boy gösterecek. Güney Amerika ekibi, H Grubu'nda Güney Kore, Portekiz ve Gana ile mücadele edecek. İşte Gök Mavililer lakaplı takımın fikstürü:

  • 24 Kasım Perşembe, saat:16.00, Uruguay - Güney Kore
  • 28 Kasım Pazartesi, saat:22.00, Portekiz - Uruguay
  • 2 Aralık Cuma, saat:18.00, Gana - Uruguay

Uruguay'ın Dünya Kupası aday kadrosu

Uruguay Teknik Direktörü Diego Alonso'nun 2022 FIFA Dünya Kupası için belirlediği aday kadroda ise şu isimler yer alıyor:

  • Kaleci: Muslera, Rochet, Sosa
  • Defans: Coates, Araujo, Caceres, Vina, Oliveira, Vina, Varela, Gimenez, Rodriguez, Godin
  • Orta Saha: Torreira, Torres, Canobbio, Arrascaeta, Ugarte, Vecino, Bencantur, de la Cruz, Valverde, Pellistri 
  • Forvet: Cavani, Luis Suarez, Maxi Gomez, Darwin Nunez
İlgini Çekebilir
Uruguay'ın Dünya Kupası kadrosu açıklandı! Türkiye'den 3 isim var
Habere Git

Torreira'nın kariyeri

Galatasaraylı Lucas Torrera, kariyerinde Arsenal, Atletico Madrid ve Fiorentina gibi kulüplerin formasını giydi. 26 yaşındaki oyuncu, kulüp takımlarıyla çıktığı 301 maçta, 23 gol, 13 asistle oynarken 57 sarı ve 4 kırmızı kart gördü. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 15 milyon Euro olan Uruguaylı futbolcunun Galatasaray ile 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler