(ÖZET) Trabzonspor-Fatih Karagümrük maç sonucu: 4-1

22.05.2023 - 21:50 | Son Güncellenme: 22.05.2023 - 22:18

Spor Toto Süper Lig'de 35. haftanın kapanış maçında Nenad Bjelica yönetimindeki Trabzonspor, evinde Pirlo'lı Fatih Karagümrük'ü 4-1 mağlup etti. İşte maçın yazılı özeti

(ÖZET) Trabzonspor-Fatih Karagümrük maç sonucu: 4-1

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de 35. haftanın kapanış maçında sahasında VavaCars Fatih Karagümrük'le karşılaştı. Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan mücadeleyi Fırtına 4-1 kazandı.

Diagne, Boliç ve Alex de Souza'yı yakaladı

Trabzonspor, 8. dakikada Marc Bartra'nın attığı golle öne geçti. Fatih Karagümrük, bu gole 14'te Mbaye Diagne ile karşılık erdi. Senegalli oyuncu ligde 20 gole ulaştı ve Elvir Boliç ve Alex de Souza'nın ardından Süper Lig tarihinde 2 ve daha fazla sezonda 20+ gol atan 3. oyuncu oldu.

Batuhan Şen'in hatası pahalıya mal oldu

Trabzonspor, 20'de yeniden öne geçti. Trezeguet'in vuruşunda Fatih Karagümrük kalecisi Batuhan Şen büyük bir hata yaptı. Batuhan'ın kontrol edemedi top fileleri gitti. Bu gol Batuhan'a (Kendi kalesine) yazıldı. Trezeguet, bu kez 35. dakikada şık bir vuruşta takımını 3-1 öne geçirdi.

Abdülkadir Ömür'ün golü VAR'a takıldı

İkinci yarıda da hız kesmeyen Trabzonspor, yine Trezeguet ile golü buldu ve 51'de durum 4-1'e geldi. Bordo-mavili takım, 57. dakikada Abdülkadir Ömür ile 5. golü buldu. Ancak VAR incelemesinin ardından bu gol ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Trabzonspor, sahasında Fatih Karagümrük'ü 4-1 mağlup etti.

Trabzonspor seriye bağladı

Geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe'ye kaybeden Trabzonspor, iç sahada üst üste 2. galibiyetini elde etti ve 51 puana ulaştı. Fatih Karagümrük ise 44 puanda kaldı.

Fırtına'da yeni hedef Giresunspor

Trabzonspor, ligde gelecek hafta Giresunspor deplasmanına gidecek. Fatih Karagümrük, sahasında Kayserispor'u misafir edecek.

Trabzon'da tribünler boş kaldı

Öte yandan geçen sezon şampiyonluğu elde eden ancak bu sezon istediği başarıyı yakalayamayan Trabzonspor'da taraftarlar, maça ilgi göstermedi. Şenol Güneş Spor Kompleksi tribünlerinin çok büyük bölümü boş kaldı.

Trabzonspor-Fatih Karagümrük maçı ilk yarı özeti

  • 8. dakikada Arif Boşluk'un sol taraftan ortasında Trezeguet'in omzundan seken topu kale sahası önünde iyi takip eden Bartra meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0
  • 14. dakikada Fatih Karagümrük sahasından gönderilen uzun topla sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Lobjanidze, uzak direğe yerden pasını iyi takip eden Diagne meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-1
  • 20. dakikada Gomez sağ taraftan ceza sahası içine girdi. Gomez'in pasında Abdulkadir Ömür'ü geçen topu iyi takip eden Trezeguet'in sol çaprazdan vuruşunda kaleci Bahadır'dan seken top ağlarla buluştu. 2-1
  • 35. dakikada sol çaprazda rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası dışında topu önüne açan Trezeguet'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Batuhan'ın solundan ağlarla buluştu. 3-1

Trabzonspor-Fatih Karagümrük maçı ikinci yarı özeti

  • 51. dakikada Gomez sağ taraftan getirdiği topu ceza sahası içindeki Abdulkadir Ömür'e verdi. Abdülkadir'den aldığı meşin yuvarlağı Trezeguet, topu ağlara gönderdi. 4-1
  • 57. dakikada Larsen'in ceza sahası içine ortasına iyi yükselen Abdulkadir Ömür meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Yapılan inceleme sonrası opsiyon VAR'da ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
  • 90. dakikada ceza sahası içindeki Bakasetas'ın sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Batuhan'da kaldı.
  • 90+2. dakikada Magomed Ozdoev'in ceza sahası içine doğru ortasında meşin yuvarlağı göğsüyle önüne alan Diagne kaleciyle karşı karşıya kaldı. Diagne'nin vuruşunda ise Uğurcan Çakır meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
  • 90+4. dakikada Salih Dursun sakatlanarak oyundan çıktı. Fatih Karagümrük oyunun geri kalan 5 dakikalık bölümü 10 kişi oynadı.
Senin için hazırladığımız haberler