Trabzonspor Basketbolu Geri Getirmek İçin İki Futbolcuyu Gözden Çıkardı

05.08.2023 - 16:48 | Son Güncellenme: 05.08.2023 - 22:33

Trabzonspor 2008-2019 arası faaliyet gösteren basketbol şubesini geri getirmek için çalışmalara başladı. Karadeniz ekibi gelecek sezon TBL'de mücadele edecek Konyaspor'a ilginç bir teklif götürdü.

Trabzonspor Basketbolu Geri Getirmek İçin İki Futbolcuyu Gözden Çıkardı

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor 2019'da mali sebeplerden faaliyetlerine son verdiği basketbol şubesini yeniden hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Karadeniz temsilcisi bu çalışmalar doğrultusunda Konyaspor'a ilginç bir teklif götürdü.

Konyaspor'a ilginç teklif

Fatih Şeker'in haberine göre Trabzosnpor, Konyaspor'a iki futbolcu vermeyi ve bunun karşılığında İç Anadolu ekibinin basketbol şubesini almayı teklif etti.

Konyaspor asansör oldu

Geçen sezon Ayos Konyaspor ismi ile Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ne yükselen ekip 30 hafta sonunda yalnızca 7 galibiyet alabilmiş ve lige veda eden ilk takım olmuştu.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman'ı basketbol yıldızları kesmedi! Film yıldızı...
Habere Git

Kulüpten 2010'da ayrılmıştı

2008'de Trabzonspor Kulübü bünyesinde basketbol şubesi olarak kurulan yapı 2010'da özerklik kazanarak Trabzonspor Basketbol Kulübü olarak faaliyetlere devam etmiş ve 2018'de mali nedenlerden ötürü ligden çekilerek 2019'da kapatılmıştı.

Anlaşma olursa Fırtına 1. Lig'den başlayacak

İki kulüp arasında anlaşma sağlanırsa Trabzonspor, Konyaspor'un mücadele ettiği Türkiye Basketbol Ligi'nde (1.Lig) mücadele edecek. 

Avrupa'da kupa bir sayıyla kaçtı

Trabzonspor 2014-2015 sezonunda FIBA'nın iki numaralı organizasyonu olan, o dönemki adı ile EuroChallenge Cup'ta finale kadar yükselmiş ve Trabzon'da oynanan finalde Fransız ekibi Nanterre 92'ye 64-63 mağlup olarak kupaya uzanamamıştı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'a bir Yunan daha! Sıcak bakıyor...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler