Trabzonspor - Beşiktaş maçında kural hatası yapıldı mı?

18.09.2023 - 12:37 | Son Güncellenme: 18.09.2023 - 12:40

Süper Lig'de oynanan dev maçta iptal edilen gol gündemde kalmaya devam ediyor. Trabzonspor- Beşiktaş maçında Omar Colley'in golünde kural hatası mı vardı?

Trabzonspor - Beşiktaş maçında kural hatası yapıldı mı?

Hüseyin ÖZKÖK – AJANSSPOR

Trendyol Süper Lig’de dün akşam oynanan Trabzonspor-Beşiktaş müsabakasının 58’inci dakikasında Beşiktaş’ın Omar Colley ile bulduğu gol yardımcı hakemin uyarısıyla maçın hakemi Volkan Bayarslan tarafından Beşiktaşlı oyuncunun yaptığı faul nedeniyle iptal edildi ve oyun Trabzonspor lehine verilen serbest vuruş ile yeniden başladı. 

Kural hatası iddiası

Maçın ardından pozisyonla ilgili olarak Beyaz TV’de pozisyonu yorumlayan eski FIFA hakemi Ahmet Çakar, faulün top oyuna girmeden yapıldığını ve dolayısıyla top oyundayken herhangi bir ihlal olmadığı için golün verilmesi gerektiğini pozisyona VAR’ın da karışmaması nedeniyle kural hatası yapıldığını iddia etti. 

Trio iptal kararı doğru dedi

Ancak Süper Lig yayıncısı beIN Sports’ta yayınlanan Trio programında tüm kamera görüntüleri ellerinde bulunan üç yorumcu, Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Bahattin Duran, yayınladıkları görüntülerle topun oyuna girdiği anda Omar Colley’nin bir eliyle hala rakibinin boğazını tuttuğunu gösterdiler ve hakemin yardımcı hakemin uyarısı ile gol iptali kararının doğru olduğunu ifade ettiler. 

İlgini Çekebilir
"Trabzonspor adeta Beşiktaş'a yürüyerek gol attı"
Habere Git

Kural hatası var mı?

Diğer yandan tüm kamera açılarını izleme imkanı olan maçın tecrübeli video hakemi Hakan Ceylan da görüntülerden bu durumu tespit etmiş olmalı ki iptal kararına herhangi bir müdahalede bulunmadı. Bununlar birlikte Ahmet Çakar’ın kural hatası iddiası kesinlikle doğru olmadığını söylemek gerekiyor. 

Senin için hazırladığımız haberler